EHF Champions League

A Bajnokok Ligája újonc a döntősök között

Bence Martha

A Bajnokok Ligája újonc a döntősök között

A CSM Bucuresti első női EHF Bajnokok Ligája szezonja bizonyára nem egy parkban történő séta volt; a romániai csapat átvészelte a sérüléseket, az edzőváltást és időbe került, míg számos új játékos összecsiszolódott a csapattal ebben a szezonban. 

A Bajnokok Ligája újonca viszont túlszárnyalta az elvárásokat, kvalifikálta magát a női EHF Final4-ba, miután mindkét meccsét megnyerte a korábban veretlen Rostov-Don ellen a negyeddöntőben.

A CSM most egy ijesztő út elé néz a női EHF Bajnokok Ligája döntőjében, mivel korábban egyszer sikerült román csapatnak idáig eljutnia, amikor az egykori lehengerlően játszó Oltchim Rm. Valcea a Viborg HK ellen lépett pályára a 2009/10-es két mérkőzéses döntőben.  

A CSM, akikben úgy tűnik a fogadó irodák sem bíznak, mind a négy döntőssel már találkoztak a szezon során: a legjobb eredményük a Buducnost elleni 23:23-as döntetlen volt Podgoricában.

A romániai csapat kétszer vesztett a Győr és a Vardar ellen is, az ellen a macedón csapat ellen, akik teljesen "szétverték" a CSM védelmét, és öt góllal (30:25) nyertek Bukarestben.

Vardar: A Rasmussen-csapatot kell legyőzni

Paradox módón a CSM-Vardar párosítás mindkét csapat számára megfelelő az elődöntőben. Miután a macedónok kétszer is montenegrói csapattól kaptak ki a FINAL4-ban, most sikerült elkerülniük, hogy sorozatban harmadszorra is a Buducnost ellen játsszák az elődöntőt. A CSM edzője Kim Rasmussen pedig kimondottan a Vardar ellen akarta ezt a kritikus meccset megvívni.

A dán edző, aki szeptemberben Mette Klit-et váltotta, 2015-ben még tanácsadóként dolgozott a Vardarnál, de a szerződése februárban lejárt egy hónappal a kinevezése után.

"Nincs könnyű csapat a Final4-ban – csak a legjobbak csaphatnak össze Budapesten. Igen, örülök a sorsolásnak. Mindegyik ellenfelünkkel játszottunk a szezonban és elég jól ment, a sérülések ellenére is."

"Hogy a Vardart akartam? Nagyon jól ismerem a csapatot. Megvan a tervem, hogy győzzük le őket. És ha azt akarod hogy kimondjam, akkor kimondom: Ha van egy csapat, aki legyőzhető, az a Vardar."

Latest news

More News