EHF Champions League

A CSM legyőzte a Rostovot a bronzéremért

EHF

A CSM legyőzte a Rostovot a bronzéremért

A CSM Bukuresti végzett a harmadik helyen a női EHF Bajnokok Ligája 2017/18-as szezonjában azt követően, hogy a bronzmeccs két együttese a szombati vereséget követően egy színvonalas mérkőzést játszott.

Egy teljesen más játékkal szerezte meg a bronzérmet CSM Bukuresti csapata a harmadik helyért zajló találkozón vasárnap a női EHF Bajnokok Ligája Négyes Döntőjében. A román csapat az első percektől kontrolálta a mérkőzést és végig vezetve sorozatban másodszor lett harmadik a tavalyi Buducnost elleni győzelem után.

A CSM balátlövője Cristina Neagu úgy tűnik, hogy a szezon legtöbb gólt lövő játékosa is lesz, miután újabb két góljával már 110 találatnál jár. A legközelebb a HC Vardar játékosa Andrea Penezic áll ehhez a számhoz, de a horvát játékosnak 20 gólt kellene lőnie a döntőben, hogy utolérje Neagut. A díjat így nagy valószínűséggel a háromszor is az év játékosának választott Neagu veheti át, 2015 után a második alkalommal, amikor 102 góllal holtversenyben végzett Peneziccsel.

  • A bukaresti balátlövő Cristina Neagu 110 gólt ért el a szezonban, de még a döntőig kell várnia, hogy a legtöbb gólt lövő játékosnak járó díjat átvegye.
  • A CSM harmadszorra is érmet nyert a Bajnokok Ligájában, miután 2016-ban győzött, és tavaly ugyancsak harmadik lett.
  • Habár a Rostov két vereséggel zárta a szezont, az orosz csapatnak ez volt a legsikeresebb szezonja. Az eddigi legjobb eredményük a negyeddöntős szereplésük volt a 2015/16-os idényben.

Bronzmérkőzés
CSM Bucurestu (ROU) – Rostov-Don (RUS) 31:30 (19:14)

Azt követően, hogy a CSM játéka nem volt hatékony a Győr elleni szombati elődöntőben, a román csapat megújult és gyorsabb, jobban szervezett támadásokkal visszaszerezte az önbizalmát. A Neaguval és Amanda Kurtoviccsal kezdő román csapat Niomblával és Line Jörgensennel kiegészülve már a meccs elején fenyegető támadásokat vezetett.

Az orosz csapat nehezen birkózott meg a CSM gyors támadásaival, és így csak a kapus Mayssa Pessoa védéseiben bízhatott, hogy a az orosz együttes hibáit ellensúlyozza. Habár Pessoa az első félidőben jól védett, mégis Galina Mekhdieva állt a kapuba a második játékrészre. A bukaresti kapus Jelena Grubisic volt így is a jobb, mivel nyolc védést is bemutatott az utolsó 30 percben.

A CSM a védéseknek is köszönhetően számos ellentámadást vezetett, amelyeket a Rostov nem volt képes megakadályozni. Neagu a 12. percben lépett pályára és első góljával a CSM már 10:5-re vezetett. Ekkor a Rostov 5-1-es formációra váltott, de a romám csapat így is nyolcgólos előnyre tett szert (16:8), mielőtt a Rostov elkezdte a felzárkózást.

A Rostov támadásai egyre hatékonyabban működtek, és a sorozatos lerohanásokkal, közte az idei All-star csapatba is beválasztott jobbszélső Siraba Dembele góljával a 47. percben már 24:25-re alakította az eredményt, visszahozva az orosz csapatot a mérkőzésbe.

Habár a CSM egyszer sem engedte át a vezetést az orosz csapatnak, a 49. percben a Rostov már 26:26-ra kiegyenlített. Ezt követően a Bucuresti visszaszerezte a vezetést és 31:28-ra elhúzott öt perccel a vége előtt. Az Rostov egy gólt lőtt a következő négy percben. A CSM az utolsó percet kétgólos előnnyel és egy támadással kezdte, így nyilvánvaló volt, hogy megtarthatja az előnyét.
 

Latest news

More News