EHF Champions League

A Győr a Vipers, míg a Metz a Rosztov ellen játszik az elődöntőben

EHF / ts

A Győr a Vipers, míg a Metz a Rosztov ellen játszik az elődöntőben

A budapesti sorsolást követően eldőlt, hogy a címvédő Győri Audi ETO KC a Vipers Kristiansand, míg a Rosztov-Don a Metz Handball ellenfele lesz a DELO WOMEN’S EHF FINAL4-ban. A négyes döntő újoncai, a Vipers és a Metz két tapasztalt ellenféllel néz majd szembe május 11-12-én a Papp László Budapest Sportarénában, ahol már hatodik alkalommal kerül sor a női klubkézilabdázás csúcseseményére.

Predrag Boskovics, az EHF alelnöke és Anja Althaus, a Női Bajnokok Ligája nagykövete vezényelte le a sorsolást a rendhagyó helyszínen, a budapesti Sport 1 televízióban.

DELO WOMEN’S EHF FINAL4

Május 11., szombat, elődöntők:

15:15 Vipers Kristiansand-Győri Audi ETO KC

18:00  Metz Handball-Rosztov-Don

Május 12., vasárnap:

15:15 bronzmérkőzés

18:00 döntő

Mindkét páros már találkozott egymással a szezon során, míg a Vipers mindkét mérkőzését elvesztette a Győr ellen, addig a Metz kétszer is meg tudta lepni a Rosztovot. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Metznek könnyű dolga lesz Budapesten.

„Nagyon erősek és nagyon egyben vannak. A Rosztovnak minden posztján kiváló játékosai vannak, bár két mindkét mérkőzést megnyertük ellenük a szezonban, Budapesten minden más lesz. Nem tekintek vissza a múltra, csak a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk” – mondta Manon Houette.

Mayssa Pessoa, a Rosztov-Don brazil hálóőre elmonda: „A Metz már több éve kiváló munkát végez és csodálatos edzőjük van. Kis meglepetésre, de bejutottak a budapesti FINAL4-ba. Nagyon harcosak, amit majd kezelnünk kell.”

Eduarda Amorim, a címvédő ETO játékosa így értékelte a sorsolást: „Nagyon szeretem a Vipers játékát. A norvég kézilabda nagyon gyors és rendkívül sokat futnak. Mindig nagyon nyugodtan játszanak és pont ezért nem lesz könnyű ellenük.”

Amorim korábbi csapattársa, Katrine Lunde - aki a Győrrel 2013-ban és 2014-ben BL-t nyert, előbb a Rosztov együtteséhez, majd a Vipershez igazolt – elmondta: „A Győr nem csupán egy erős csapat, hanem kiváló egyéniségek alkotják. Ha valaki elfárad a pályán, mindig tudnak tele energiával bíró játékost küldeni helyette, de nincs vesztenivalónk ellenük.”

Új hivatalos sportruházat a FINAl4-on

A DELO WOMEN’S EHF FINAL4 sorsolásán a Női Bajnokok Ligája nagykövete, Anja Althaus bemutatta az esemény új sportruházatát, amelyet az EHF hivatalos partnere, a Salming támogat. A ruházat megvásárolható online és a négyes döntő hétvégéjén a Papp László Budapest Sportarénában.

Latest news

More News