EHF Champions League

A Győr győzelemmel szeretné búcsúztatni az edzőjét Budapesten

Adrian Costeiu / ew

A Győr győzelemmel szeretné búcsúztatni az edzőjét Budapesten

Jó pár csapat esélyes volt arra a szezon kezdetekor, hogy megnyerje idén a női Bajnokok Ligáját, de a CSM Bucuresti és a Győr voltak a legnagyobb favoritok, különösen azután, hogy a román csapat meggyőzte Cristina Neagut, hogy térjen vissza hazájába.

Hét hónappal az idény kezdete után a Győr egy hallatlan sérüléshullámból próbál kilábalni, míg a CSM egy olyan ingadozó teljesítményt mutatott a szezonban, mint két évvel ezelőtt, amikor végül megnyerte a Bajnokok Ligáját.

  • a két top csapat hetedik alkalommal találkozik egymással az elmúlt három szezonban, ahol a Győr ötször tudott győzni

  • Ha a Győr nyeri a budapesti tornát, akkor első csapatként sorozatban negyedszer emelhetik magasba a Bajnokok Ligája trófeáját

FIRST SEMI-FINAL

CSM Bucuresti (ROU) vs Györi Audi ETO KC (HUN)
Saturday 12 May, 15:15 hrs local time, live on ehfTV.com

Két évvel ezelőtt a Papp László Budapest Sportarénában a Győr a mostani ellenfelétől egy végletekig izgalmas mérkőzésen kapott ki. Az akkor esélyesnek számított Győrt szinte sokkolta az addig viszonylag lebecsült CSM csapatát, akik végül hétméteresekkel nyerték meg a tornát.

A helyzet megváltozott 2018-ban. A CSM lett az egyik legjobban összerakott csapat a Bajnokok  Ligájában. Az Amanda Kurtoviccsal, Isabelle Gulldennel és Cristina Neaguval felállt támadósor minden védelem rémálma, és akkor még nem beszéltünk Oana Manea valamint Paula Ungureanu szerepéről a bukaresti csapatban.

Ennek ellenére a CSM négy meccset elvesztett a női Bajnokok Ligája Négyes Döntőjéig, amely a csapatvezetés számára egyértelmű üzenet volt, hogy változás szükséges. Az edzőváltás nem volt új keletű a románoknál és Per Johansson megmentőként érkezett a bukarestiekhez.

A svéd edző, aki már korábban bajnoki címre vezette a románokat a Bajnokok Ligájában Helle Thomsent váltotta a kispadon hét nappal a Metz elleni negyeddöntő előtt. A megfiatalított csapat az első mérkőzésen aratott 34-21-es győzelmével már le is foglalhatta a jegyét Budapestre.

“Éreztük, hogy valamilyen változásra van szükség a csapaton belül, nem teljesen jól működtünk együtt. De ha úgy játszunk Budapesten, ahogyan a Metz ellen, akkor egy csapat sem tud megállítani minket” – mondta a CSM jobbszélsője Julia Curea.

Ambros Martin hattyúdalára készül a Győr. A spanyol zseni a magyarokat háromszor is győzelemre vezette az európai kupasorozatban, akinek a Rostovhoz való távozását két héttel a Bajnokok Ligája Négyes Döntője előtt jelentették be. Érthető, hogy a győri játékosok az edzőjükért küzdenek idén, de még a magyaroknak komoly akadályokat kell leküzdeniük a sérülések miatt.

Először is a legjobb góllövőjük Nora Mörk a szezon végén szenvedett sérülését az NFH ellen februárban. Két hónappal később a Győr elvesztette Tomori Zsuzsannát a legkeményebb védekező játékosát is, miközben Nycke Groot és Stine Oftedal legalább egy hónapot hagyott ki sérülés miatt.

Ez nem az a Győr, akit az előző években láttunk. Természetesen nem szabad őket lebecsülni, de szerintem nagy esélyünk van legyőzni őket, ha a legjobb formánkat hozzuk – válaszolta Cristina Neagu.

A két csapat már összetalálkozott egymással a csoportmérkőzések során. A CSM az egyik legjobb mérkőzését játszotta Bukarestben, amikor 28-22-re nyertek. Győrben viszont teljesen összeomlottak, amikor a címvédő 28-24-re vágott vissza a bukarestieknek.

Latest news

More News