EHF Champions League

A Plan International és az EHF Marketing jótékonysági együttműködése

EHF / ts

A Plan International és az EHF Marketing jótékonysági együttműködése

A 2017/18-as szezon elejétől kezdve a VELUX EHF Bajnokok Ligája számos intézkedésen keresztül támogatja a Plan International programot, végül pedig át is vette a Plan által támogatott brazil gyermekek megsegítését.

Most a női Bajnokok Ligája csatlakozott a programhoz: május 12-én és 13-án, Budapesten, a Women’s EHF FINAL4-on a Plan International és a női Bajnokok Ligája egy pályamatricával kívánja felhívni a figyelmet a Plan munkásságára és különösen a nemek közötti egyenlőségre.

A sport különösen alkalmas arra, hogy hozzájáruljon a nemek közötti egyenlőség elleni küzdelem támogatásához, különösen azokban a fejlődő országokban, ahol a nők nehezebb helyzetben élnek. Általában gyengébb társadalmi helyzetben vannak, mint a fiúk vagy a férfiak, a nőket jobban sújtja a szegénység, kevesebb beleszólásuk van a saját életükbe és az alapvető jogaik is korlátozottabbak.

Ez az oka annak, hogy a Plan International a projektjeiben, felhasználva a sport erejét, erősíteni igyekszik a lányok és a nők önbizalmát a kézilabdán és a labdarúgáson keresztül. Mindez közös edzésekkel és mérkőzésekkel érhető el, valamint a szurkolók pozitív visszajelzései révén, amely a sztereotípiák leküzdéséhez és a lányok, illetve a nők jogainak megerősítéséhez vezet.

A női EHF Bajnokok Ligája és a Plan International egy olyan igazságos világért fogott össze, amely képes a gyermekek – fiúk és lányok - jogainak minél szélesebb kiterjesztésére.

Latest news

More News