EHF Champions League

A Play for Change

EHF / es

A Play for Change

A Play for Change (PFC) célja, hogy a legveszélyeztetettebb gyermekek életét javítsa a sport erejével szerte a világon.

Köszönhetően az EHF és a szurkolók nagylelkűségének, a 2015-ös Women’s EHF FINAL4-on a szervezet elég adományt tudott gyűjteni, hogy kifejlessze az első sport és edukációs programot Nepál Lamjung tartományában, mely egyike a 2015-ös földrengések leginkább sújtott területének, ahol több gyermek maradt hontalan és kiszolgáltatott a katasztrófa után.

2015 novemberében, a PFC szervezet 14 faluban és 37 iskolában épített új játszótereket a tartományban. A gyerekek így lehetőséget kaptak, hogy biztonságos környezetben sportolhassanak, mi több, a szervezet edzőképzést tartott a helyi tanároknak és szülőknek.

A PFC és az EHF közösen már 3100 gyerek életét változtatta meg. Egy olyan országban, ahol a lányok lehetőségei gyakran limitáltak, fontos tényező, hogy a programban résztvevők 52%-a lány.

A PFC segített a térség foglalkoztatási rátájának növelésében is, 450 felnőttet kiképezve és foglalkoztatva. A sikeres első kísérleti projekt után, a szervezetnek sikerült további adományokat szereznie, ezzel a programot ki tudták bővíteni a teljes tartományra és annak határain túlra is, azzal a céllal, hogy ivóvíz-ellátást és közhigiéniát biztosítanak ezen iskolák számára. Köszönjük nektek, hogy mindezt lehetővé tettétek.

A PFC tovább folytatja munkáját, hogy a gyermekek életét jobbá tegye a sport erejével.

Az idei adománygyűjtés célja, hogy még több sport programot tudjanak létrehozni Európa leghátrányosabb helyzetű területein és közösségeiben. Ezen programok kézilabda foglalkozásokból fognak állni, amelyek az egészség és jólét javítását tűzték ki célul, miközben a fiatal generációt egy szebb jövő érdekében foglalkoztatási és életvezetési tanácsokkal látnak el.

Latest news

More News