EHF Champions League

A Vardar a trófeára hajt a a 2017-es döntő ismétlésén

EHF

A Vardar a trófeára hajt a a 2017-es döntő ismétlésén

A győriek a sorozat történetének első címvédésére készül, a Vardar történelmet írna. Ugyanebben a felosztásban tavaly a magyar csapat a hosszabbításban nyert egy góllal, ezért a Vardar bízik benne, hogy ma a Papp László Budapest Sportarénában más eredmény fog születni.

  • Ez lehet az első alkalom, hogy megnyeri a Vardar a Bajnokok Ligáját, miután négyszer üres kézzel hagyták el Budapestet.
  • A Győr nemcsak a negyedik győzelmére készül, de ők lehetnek az elsők, akiknek sikerül a címvédés is.
  • A Vardar keretének ez lehet az utolsó alkalom a diadalra, hiszen a csapat sztárjainak többsége nyáron távozik.
  • Ambros Martin negyedik és egyben utolsó Bajnokok Ligája sikere lehet ez a Győrrel, hiszen jövőre a Rostov kispadján folytatja a munkát.

DÖNTŐ:
Győri Audi ETO KC (HUN) – HC Vardar (MKD)
Május 13. 18:00 élőben az ehfTV.com oldalon

Mind a Győr, mind a Vardar bebizonyította rátermettségét a látványos elődöntők során. A sérülésekkel tűzdelt címvédő az erős kerettel rendelkező CSM Bucuresti együttesét iskolázta le 26:20-ra, míg a Vardar szintén hat gólos előnnyel zárt, 25:19-re a Rostov-Don ellen. Valódi titánok harca lesz és mindkét félnek komoly a motivációja. Ambros Martinék történelmet írnának a címvédéssel, a macedón rekordbajnok pedig feledtetné az elmúlt négy év sikertelenségét.

A Győr az elődöntő során bebizonyította, hogy nem véletlenül került be két játékos is a 2017-18-as All Star csapatba, a kapus Kari Aalvik Grimsbø és a jelenleg sérült Tomori Zsuzsanna. A magyar lányok magabiztos védekezése minden bizonnyal mély nyomot hagyott a Bucuresti átlövőiben. Ilyen hátsó alakzattal a támadók is kiegyensúlyozottabban szerepeltek a magyar oldalon.

„Megint megmutattuk, hogy minden nehézség ellenére erős csapat vagyunk és jók vagyunk együtt” – mondta Grimsbø az elődöntő után. „Holnap ugyanezt kell tennünk és harcolni a végsőkig!”

„Fizikailag olyan ez, mintha egy háborúban lennénk”

Kétségtelenül volt valami zűr a Rostov játékában az elődöntőben. Nem találták úgy a ritmust, mint az előző kilenc veretlen Final4 meccsükön, de ez nem von le semmit sem a Vardar fényes teljesítményéből. Óramű pontossággal működött a támadójátékuk Andrea Penezicnek és Andrea Lekicnek köszönhetően. Stabil lábakon áll a védelem is, és őket biztosítja a két nagyszerű formában lévő kapus. Amandine Leynaud védett az elődöntő nagy részében, Inna Suslina pedig három büntetőből kettőt kifogott.

A Vardarnál remélik, hogy sikerül átmenteni a formájukat a döntőre és véget vethetnek a sikertelenségi szériának.

„Nagyon kemény találkozó vár ránk, de mindenek előtt a regenerálódásra kell koncentrálnunk, amire kevesebb, mint 24 óránk van,” – mondta Lekic. „Fizikailag olyan ez, mintha egy háborúban lennénk”

Tökéletes körülmények az év meccséhez

A 12500 férőhelyes Papp László Budapest Sportaréna majdnem teljes közönsége a Győrnek szurkolt a szombati, első elődöntő során, de Lekic elmondása alapján, számukra mindegy, hogy a szurkolók „kivel vannak”:

„Szerintem emiatt kezdtem kézilabdázni. Ez az atmoszféra boldoggá tesz és arra ösztönöz, hogy a legjobbamat nyújtsam.” – mondta Lekic, míg a győriek irányítója, Stine Oftedal nagyon várja, hogy vasárnap ismét megtapasztalhassa a közönség erejét:

„Fantasztikus élmény. Páratlan hangulattal találkozunk minden alkalommal a budapesti FINAL4-ban. Sehol máshol nem éltem át, még csak hasonlót sem.”

A döntő lesz a hatodik Bajnokok Ligája összecsapás a Győr és a Vardar között, háromszor a magyar, egyszer a macedón együttes győzött és egyszer döntetlenre végeztek. Habár, tavaly a Vardar ellen szerezte meg a trófeát az ETO, Kuznetsováék voltak azok, akik a 2014/15-ös kiírásban már a negyeddöntőben búcsúztatták a jelenlegi címvédőt. Máig, ez volt az egyetlen alkalom, amikor a magyar rekordbajnok nem jutott be a FINAL4-ba.
 

 

HUN

Latest news

More News