EHF Champions League

Az elődöntős Győr és Rostov játékosai először érkeztek Budapestre

Courtney Gahan / ew

Az elődöntős Győr és Rostov játékosai először érkeztek Budapestre

Négy különböző csapat, négy különböző ország, egy közös cél: eldönteni, melyik csapat szerzi meg a 2018/19 női EHF Bajnokok Ligája trófeáját.

A Rostov-Don, a Győri Audi ETO KC, a Metz és a Vipers Kristiansand kézis lányai megérkeztek Budapestre, hogy megkezdjék a felkészülést a női DELO EHF FINAL4 tornára. A csapatok a szokásos médiarendezvényen kezdték a hétvégét, majd egy pénteki megnyitó ünnepségen vesznek részt a Papp László Sportarénában, mielőtt pályára lépnek a szombati elődöntőkben.

A Rostov a második EHF FINAL4-on szerepel, és már elsőként csütörtökön megérkezett a magyar fővárosba, és már egy hete a Metz elleni elődöntőre készül Magyarországon. Ambros Martin vezetésével a Rostov a héten egy Balaton parti városban, majd csütörtök este már Budapesten edzett.

A címvédő Győr másodikként érkezett meg a hivatalos szállodába csütörtökön. A csapat pár órás utazás után szállt ki a csapatbuszból azzal a céllal, hogy sorozatban harmadszor, összességben pedig ötödször is megnyerje a Bajnokok Ligáját.

A két újonc csapat utoljára érkezett meg a Duna-parti Aquincum Hotelbe. A Metz egy kicsit késve landolt Franciaországból, ami nem a legjobb kezdés a debütáló franciák számára az idei női EHF FINAL4-on. A csapatban nem kevesebb, mint hét világ- és Európa-bajnok érkezett a magyar fővárosba, és nem véletlen, hogy a francia nemzeti csapat edzője Olivier Krumbholz és az Odense vezetőedzője Jan Pytlick is egybehangzó véleménye szerint a legerősebb kihívói lehetnek a címvédőnek.

A Vipers csapata utolsóként vette birtokba a szállodát csütörtök este Budapestre. A csapat egy speciálisan feldíszített repülővel landolt, a klub szponzorának a DNB jókívánságaival, emellett pedig minden játékos képe felkerült egy személyes „csipszes” zacskóra egy helyi kristiansandi üzleti vállalkozás, a Den Lille Chipsfabrikken jóvoltából.

Latest news

More News