EHF Champions League

Európa legnagyszerűbbjei csillognak a női EHF Bajnokok Ligája All Star-csapatánan

EHF / ts

Európa legnagyszerűbbjei csillognak a női EHF Bajnokok Ligája All Star-csapatánan

A szavazás megmutatta, milyen széles Európa (és a világ) női csúcskézilabdájának spektruma napjainkban. Három norvég, két magyar, valamint egy-egy román, holland, montenegrói és brazil játékos, valamint egy spanyol edző került be a női EHF Bajnokok Ligája All Star-csapatába. A szurkolók nem csupán a legjobb kezdőhetest, hanem a legjobb védőt, a legjobb fiatal játékost és a legjobb edzőt is megválaszthatták.

A szurkolók kedvence a Győri Audi ETO beállója, Heidi Løke volt, aki posztján a szavazatok 62,2 százalékát kapta. Ugyanakkor a győriek két másik játékosa, a brazil Eduarda Amorim és a norvég Kari

Grimsbø és tisztán nyerte kategóriáját. Grimsbø a szavazatok 52,2 százalékával a kapusok között, míg Amorim 54,6 százalékával a védők mezőnyében bizonyult a legjobbnak. A Győr játékosai mellé csatlakozott a magyar együttes tagjai közül a legjobb irányítónak megválasztott Nycke Groot (46,7 százalékkal), a legjobb balszélső címet elnyerő Kovacsics Anikó (42,9 százalék), valamint az edzők legjobbja, Ambros Martin (45,1 százalék). Löke, Kovacsics és Martin már a legutóbbi szezon All Star-csapatában is helyet kaptak.

A legjobbak közül Budapesten pályára lép a Buducnost játékosa, Cristina Neagu, aki szintén duplázott tavalyi győzelmét követően, és ismét a legjobb balátlövőnek választották (38,3 százalékkal), a HC Vardar játékosa, Jovanka Radicevic pedig a legkiválóbb lett a jobbszélsők között (32,2 százalék).

Az All Star-csapat tagjai közül mindössze ketten nem lesznek ott a budapesti Women’s EHF FINAL4-on: az elmúlt idény után 45,1 százalékkal ismét a legjobb jobbátlövőnek megválasztott Nora Mörk (Larvik), és a szezon legjobb fiatal játékosa, az FTC-Rail Cargo Hungaria jobbátlövője, Szekerczés Luca.

A 2015/16-os idény női EHF Bajnokok Ligája All Star-csapata:

Legjobb kapus: Kari Grimsbø (NOR) / Győri Audi ETO KC – 52.1%

Legjobb balszélső: Kovacsics Anikó (HUN) / Győri Audi ETO KC – 42.9%

Legjobb balátlövő: Cristina Neagu (ROU) / Buducnost – 38.3%

Legjobb beálló: Heidi Løke (NOR) / Győri Audi ETO KC – 62.2%

Legjobb irányító: Nycke Groot (NED) / Győri AUDI ETO KC – 46.7%

Legjobb jobbátlövő: Nora Mørk (NOR) / Larvik HK – 45.1%

Legjobb jobbszélső: Jovanka Radicevic (MNE) / HC Vardar – 32.2%

Legjobb védő: Eduarda Amorim (BRA) / Győri Audi ETO KC – 54.6%

Legjobb fiatal játékos: Szekerczés Luca (HUN) / FTC-Rail Cargo Hungaria (HUN) – 31.8%

Legjobb edző: Ambros Martin (ESP) / Győri Audi ETO KC – 45.1%

50 játékos és edző a jelöltlistán

Idén harmadszor szavazhattak a szurkolók a női EHF Bajnokok Ligája All Star-csapatára, amelynek előzetes listáján 50 játékos és edző kapott helyett, kategóriánként öt-öt jelölttel.

A jelöltek a szezonban nyújtott eddigi teljesítményük alapján kerülhettek föl a listára, beleértve támadó és védőteljesítményüket, góljaikat, gólpasszaikat, blokkolásaikat és a sorsdöntő helyzetekben látott megmozdulásaikat.

Latest news

More News