EHF Champions League

Grimsbő lett az MVP; Sulland a Bajnokok Ligája gólkirálynője

Courtney Gahan / ew

Grimsbő lett az MVP; Sulland a Bajnokok Ligája gólkirálynője

Kari Grimsbő, a győri csapat kapusa lett a női kézilabda Bajnokok Ligája MVP-je, Linn Jorum Sulland pedig a torna gólkirálynője.

Remekül sikerült a norvégok számára a vasárnap a budapesti Papp László Sportarénában. A Győri ETO KC játékosát, Kari Grimsbőt választották a női Bajnokok Ligája MVP-jének, Linn Jorum Sulland, a Vipers Kristiansand versenyzője pedig életében először lett BL gólkirálynője. Mindkét kézilabdázó kulcsszerepet játszott csapatuk mai győzelmében. Grimsbő utolsó másodperces védésével segítette együttesét a BL győzelemhez, Sulland pedig a mérkőzés vége előtt 20 másodperccel értékesített büntetőjével járult hozzá a norvégok bronzérméhez.

“Jó érzés, hogy én lettem a gólkirálynő, de ebben a pillanatban most nem olyan fontos ez számomra. A bronzérem sokkal fontosabb. Szeretném megköszönni a csapatomnak, hogy én lőhettem büntetőket és azokat a passzokat, amit tőlük kaptam. De tényleg, a bronzérem sokkal jobb érzés most nekem.” - mondta Sulland, miután a Final4 bronzmérkőzésén csapata, a Vipers Kristiansand 31-30-ra legyőzte a Metz együttesét.

“Nagyon jó érzés volt játszani ebben az arénában, a szurkolóink előtt. A mai meccs nagyon-nagyon tetszett.” - tette hozzá az átlövő. “Amikor Katrine Lunde lesérült, megbeszéltük a többiekkel, hogy érte is fogunk ma küzdeni, és erősek maradunk. Azt gondolom, hogy így is tettünk, és szerencsére Eline Fagerheimnek, a fiatal kapusunknak sikerült pótolnia Lundét. Nagyon szomorú, hogy Lunde megsérült, és örülök, hogy így sikerült érte küzdenünk.”

Grimsbő védései döntő fontosságúak voltak a Győr ötödik és zsinórban a harmadik BL győzelméhez, legfőképpen az utolsó, ami megakadályozta a Rostov-Don egyenlítését, így a Győr elkerülte a hosszabbítást.

Grimsbő díja folytatja a győri kapusok sikersorozatát. A múlt évben a Vardar színeiben Amandine Leynaud lett a Final4 MVP-je, Kiss Éva pedig utolsó másodperces védésével biztosította a Győr BL sikerét a 2017/2018-as szezonban.

Latest news

More News