EHF Champions League

Leleplezték az új trófeát

EHF / ts / Krisztina Deák

Leleplezték az új trófeát

A díj formájának kialakítását a labda mozgása, a gyors átadások, a lövések és a pályán mindig változó alakzatok inspirálták. Más szavakkal úgy mondhatnánk, hogy a Bajnokok Ligája győztesének járó új trófea a kézilabda valódi szimbóluma.

Kedden, a 2015-ös MVM EHF FINAL4 sorsolásának alkalmából, leleplezték az elsőnek járó díjat, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen.

Míg a korábbi kupával, már pusztán a méretének köszönhetően is, több játékos kisebbnek tűnt, addig  az új alkotás igazán lenyűgöző. Egy méter magas és több mint 10 kilogramm.

“A tervezés során feladatunknak tekintettük, hogy szakítsunk a sztereotípiákkal. Az elképzelésünket a játék dinamikájára építettük" - mondták a művészek,  Ádám Krisztián és Sipos Balázs.

“Ez a sport a taktikát, a gyors passzokat, a felugrásos lövéseket, a mindig változó alakzatokat jelenti számunkra. A labda mozgása az üres térben, ami meghatározta a különböző pontokat, adott keretet a tárgyunknak.”

Az új trófeát először május 10-én az MVM EHF FINAL4 döntője után adják át a győztesnek.

Az Ádám Krisztián és Sipos Balázs alkotópáros, az év elején, az EHF és az EHF Marketing, a Magyar Kézilabda Szövetség és a MOME által meghirdetett, közös, meghívásos pályázatára jelentkező hat csapatból került ki győztesként. A versenyen a MOME korábbi hallgatói vehettek részt, a döntést pedig a szervezők által alkotott szakmai zsűri hozta meg.

"Minden munka tartalmazta a versenyzők egyéniségét, saját értékeiket, és mindemellett rendkívül magas színvonalúak voltak. A nyertes trófea nőies, izgalmas és szép” – mondta Fülöp József, az egyetem rektora.

"A zsűri végül úgy határozott, hogy három szempont alapján dönt: el akartunk rugaszkodni a tradícióktól, látni akartuk a verseny a nőies elemeit, valamint szerettük volna, ha díj optikailag is a női Bajnokok Ligája elemeihez igazodik.”– mondta az EHF főtitkára, Michael Wiederer.

 

Latest news

More News