EHF Champions League

Leynaud a Négyes Döntő MVP-je, Neagu a legtöbb gólt lövő játékos

EHF

Leynaud a Négyes Döntő MVP-je, Neagu a legtöbb gólt lövő játékos

A bukaresti csapat balátlövője Cristina Neagu 109 találatával lett a női EHF Bajnokok Ligája 2017/18-as szezon legtöbb gólt lövő játékosa, miközben a Vardar kapusa, Amandine Leynaud lett a Négyes Döntő MVP-je.

Amellett hogy a női EHF Bajnokok Ligája 2017/18-as szezon trófeáját átadták Budapesten, még két egyéb díjat is kiosztottak: a legtöbb gólt lövő játékos számára és a Négyes Döntő legértékesebb kézilabdázójának járó díjat.

Ebben az éven a román balátlövő Cristina Neagu nyerte – pályafutása során másodszor - a szezon legtöbb gólját lövő játékosnak járó különdíját 110 találatával. A CSM játékosa korábban a 2014/15-ös idényben is átvehette ezt az elismerést, amelyet akkor 102 góljával holtversenyben a Vardar színeiben játszó Andrea Peneziccsel kapott.

Mindig jó ilyen díjakat nyerni. Ez azt jelenti, valami jót csinálsz. Sok izzadsággal és sok munkával jár egy ilyen teljesítményt elérni” – mondta Neagu, akit már a Bajnokok Ligája All-star csapatába is beválasztottak, mint a szezon legjobb balátlövőjét. „Sajnos nem tudtuk megnyerni a győztesnek járó trófeát, ezért kicsit csalódott vagyok.”

A Vardar kapusa Amandine Leynaud is valószínűleg csalódott, hogy trófea nélkül térhet haza, de megnyugtató lehet számára, hogy a hihetetlen döntőbeli szereplésének köszönhetően a meccs MVP-je lett. Leynaud 50 százalékos teljesítményét mutatott a Rostov-Don ellen az elődöntőben és 41 százalékos védési arányát produkált a döntőben.

A díjat Leynaud két év után kapta meg. Tavaly világbajnok lett Franciaországgal és történelmi ezüstérmet nyert a 2016-os nyári olimpián. Az ő utolsó másodperces védésének köszönhetően lett 2017-ben aranyérmes a francia csapattal a vébén.

Leynaud a következő szezonban a Győr színeiben folytatja, míg Neagu marad a szülővárosában, a CSM Bucuresti csapatánál.
 

Latest news

More News