EHF Champions League

Milliók követték figyelemmel a TIPPMIX EHF FINAL4 sikerét

ehf / jjr

Milliók követték figyelemmel a TIPPMIX EHF FINAL4 sikerét

12 000 szurkoló a helyszínen, milliók a világon lehettek tanúi 2017. május 6-7-én, a budapesti Papp László Sportarénában az eddigi női Bajnokok Ligája legjobbjaként emlegetett EHF FINAL4-nak.

A macedón HC Vardarral vívott drámai döntő mérkőzést követően végül a Győri Audi ETO emelhette a magasba a trófeát, a klub történetében immáron harmadszor, megszerezve ezzel azt a címet, amely tavaly a román CSM Bucuresti ellen büntetőkkel elvesztett döntőn kicsúszott a csapat kezében.

A Szerencsejáték Zrt. által támogatott TIPPMIX EHF FINAL4 a negyedik FINAL4, amelyet a magyar fővárosban rendezett az Európai Kézilabda Szövetség (EHF), az EHF Marketing GmbH és a Magyar Kézilabda Szövetség.

David Szlezak, az EHF Marketing GmbH elmondta: „Az idei esemény kétségtelenül az eddigi legjobb volt, és egy új mércét állított fel mind az eseményt, mind a női kézilabdát illetően. A szurkolók, a TV-nézők és a szponzorok érdeklődése példa nélküli volt, és jól illusztrálja, milyen nagy lehetőségek vannak a női sportokban. Örömmel várjuk, hogy továbbfejlesszük pozitív együttműködésünket a Magyar Kézilabda Szövetséggel az elkövetkező eseményeket illetően.”

Az eddigi legnagyobb televíziós érdeklődés

A becslések szerint világszerte több mint 180 millióan követték a női EHF Bajnokok Ligáját az idény során, és új rekordot állított fel a TIPPMIX EHF FINAL4 esemény, ugyanis világméretű televíziós lefedettséggel, összesen 21 televíziós csatorna, 55 országban sugározta élőben az eseményt.
Az ehfTV.com-on, az EHF saját OTT platformján (Over the Top - Túl a csúcson) több mint negyedmillió videót tekintettek meg az idény során, kiegészülve a versenysorozat social media csatornáival, a YouTube-bal, a Facebookkal, a Snapchattel, a Twitterrel és az Instagrammal.

A Snapchat-szemüveg páratlan élményt nyújtott

Az eseményt követően a kézilabda-rajongók a közösségi média felületeken betekintést nyerhettek a színfalak mögé, köszönhetően az EHF riportereinek. Kézilabdás eseményen először az EHF Snapchat csatorna követői (ehf_live) láthatták, ahogy a Győr a BL-győzelmét ünnepeli az öltözőben, ugyanis a holland játékos, Yvette Broch is viselhette az EHF csapatának Snapchat szemüvegét, amellyel felvette, ahogy a csapat örömtáncot lejt a trófea körül.

Új csúcs a női kézilabdában

A döntőt követően Michael Wiederer, az EHF elnöke elmondta: „Nehéz összehasonlítani a budapesti eseményt a kölni férfi Bajnokok Ligája négyes döntővel. A VELUX EHF FINAL4 egy óriási rendezvény, egy sokkal nagyobb csarnokban, de úgy gondolom, hogy a budapesti helyszínt tökéletesen kihasználták, és a szervezők büszkék lehetnek magukra.”

„Magyarországon a női kézilabda a legkedveltebb sportágak közé tartozik, és az a tény, hogy ennek a rendezvénynek már negyedik alkalommal ad otthont a főváros, és hogy a következő két évben is Magyarországon szervezik meg, dicséret a magyar kézilabdának. Már otthon érezzük magunkat Budapesten, és nagyon várjuk a következő esztendők rendezvényeit.”

Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség női szakágért felelős alelnöke elmondta: „Felemelő és megható érzés volt megélni ezt a hétvégét Budapesten, amely rendezési szempontból nagyszerűen sikerült, és felülmúlta a várakozásainkat. Sikerült minden jegyet értékesíteni, a fantasztikus döntő pedig szívmelengető volt, főleg a győri szurkolók számára. Már vasárnap a jövő évi FINAL4-ról beszélgettünk, hiszen szeretnénk tovább fejleszteni az eseményt!”

Az EHF Marketing GmbH és a Magyar Kézilabda Szövetség egy hároméves szerződést írt alá a Women’s EHF FINAL4 esemény megszervezésére, amelynek legalább 2019-ig Budapest ad otthont.

Mostantól pedig a 2016/17-es idény következő eseményeire tevődik át a hangsúly, egyrészt a Liqui Moly EHF Cup Final-ra, amely Németországban, Göppingenben kerül sorra május 20. és 21. között, másrészt a VELUX EHF FINAL4-ra kerül a fókusz, amely Németországban, Kölnben kap helyet június 3-4. között.

A TIPPMIX EHF FINAL4-ral és a VELUX EHF FINAL4-ral kapcsolatos további információk megtalálhatók az események újonnan indított hivatalos honlapján, ehfFINAL4.com-on.

Latest news

More News