EHF Champions League

Női BL: így készült a trófea

EHF / ts

Női BL: így készült a trófea

Kialakultak az áprilisi negyeddöntők párosításai a női Bajnokok Ligája mezőnyében. A nyolc versenyben maradt csapat egyre közelebb kerül a végső sikerhez, elhódítani a női klubkézilabda legbecsesebb trófeáját. Ennek apropóján kerestük fel a díj elkészítőit.

2015-ben Ádám Krisztián és Sipos Balázs, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) oktatói nyerték a Magyar Kézilabda Szövetség és az EHF Marketing közös pályázatát az új női Bajnokok Ligája-trófea elkészítésére. A trófeát 2015-ben a Buducsnoszt Podgorica nyerte el, az alkotók pedig idén újra megformálták a különleges serleget. A díj elkészítéséről Ádám Krisztián ötvösművest a MOME művésztanárát kérdeztük.

Krisztián elmondta, hogy a koncepció egy, a kézilabda dinamikájára építő, jól azonosítható, ikonszerű forma létrehozása volt.  - A serleg nyúlványai a sportág jellemzőit, a sok passzt és térbeli mozgást hivatottak szimbolizálni - mondta el Ádám Krisztián. - Mindenképp olyan tárgyat szerettünk volna alkotni, amely könnyű asszociációt biztosít a női kézilabdára, ezért alkalmaztunk feszes, nőies vonalakat. A talpazat egy korszerű anyagból, Corianból készült, míg maga a serleg nikkelezett vörösrézből. Legnagyobb kihívás elé a méretbeli megvalósítás állított minket az egy méter magas trófeánál. Idén már sokkal gördülékenyebben ment az elkészítés az enyhén átdolgozott forma ellenére is - köszönhetően a már tavaly megszerzett rutinnak.

KÉPGALÉRIA

A május 7-8-án a budapesti Papp László Sportarénában sorra kerülő Women’s EHF FINAL4-ra továbbra is kaphatók a jegyek, az érdeklődés miatt a szervezők újabb szektorokat nyitottak meg. 
További részletek: www.ehfFINAL4.com

Jegyár kategóriák:
1. kategória: 39.990 Ft
2. kategória: 27.990 Ft
3. kategória: 19.990 Ft
4. kategória: 9.990 Ft

A belépők két napra szólnak!

VIP-jegyekért keressen bennünket a final4vip@handballfederation.hu e-mail címen vagy hívja a +36 1 435 4228 telefonszámot!

Latest news

More News