EHF Champions League

Találkozz műsorvezetőinkkel!

EHF

Találkozz műsorvezetőinkkel!

A tavalyi évben láthatta először a sportszerető közönség a Szalay Edit–Kovács Áron műsorvezető párost az első MVM EHF FINAL4 eseményen. Mint kiderült, 2009 óta rendszeresen dolgoznak együtt különböző rendezvényeken, kulturális, céges eseményeken egyaránt. Az első sportjellegű felkérést éppen a tavalyi kézilabda csúcsrendezvényre kapták, amelyet követően igencsak megszaporodtak a sporteseményekre az invitálások.

Szalay Edit

„Áron keresett fel a tavalyi FINAL4 előtt, hogy a magyar-angol nyelvű pergő, profi műsorvezetéshez legyek a párja a Papp László Sportarénában. Már akkor nagyon izgalmasnak tűnt a feladat, hiszen korábban még sosem töltöttem be ilyen szerepet ekkora közönség előtt. A debütálás viszont fantasztikusra sikeredett, mi borzasztóan élveztük az Aréna hangulatát, amelyet a csodás közönség teremtett.” – számolt be tavalyi élményeiről Edit.

A műsorvezető eredetileg trénerként, coachként dolgozik, kommunikációs képzéseket tart. Mindkét munkáját imádja, amelyek jól megférnek egymás mellett.

Edit tavalyi budapesti szerepvállalása a nemzetközi porondra is kilépést jelentett számára: „A tavalyi döntő napján kerestek fel az EHF Marketing képviselői azzal, hogy van-e kedvem a kölni férfi FINAL4 műsorvezetői közé csatlakozni. Óriási megtiszteltetésnek éltem meg, maga a rendezvény is hatalmas élmény volt számomra.

Elmondhatom, hogy bár léptékben a két rendezvény között természetesen jelentős a különbség, de igazán büszkék lehetünk a női FINAL4 lebonyolítására, színvonalára, hangulatára.”

Kovács Áron

Áron magyartanárnak készült, de bevallása szerint a kötelező tanítás letöltését követően a diákok rajongása és a konkrét gimnáziumi állásajánlat ellenére sem maradt meg a katedránál.

„Az egyetem után rögtön beszippantott a média világa, a rádió, televízió, és ez a mai napig fogva tart.” – mesélte Áron. „A kommunikáció, a kapcsolatteremtés mindig is erősségem volt, talán ezért is szerettek úgy a diákjaim, hogy külön diplomát kaptam tőlük. A médiában betöltött feladatok nagyban hasonlítanak az élő műsorvezetéshez, hiszen kamerával vagy anélkül, de a közönség figyelmét kell megragadnunk és fogva tartanunk. A tavalyi FINAL4 tulajdonképpen nekem is az első nemzetközi sportesemény felkérésem volt. Az Aréna hangulata, a magyar csapat
jelenléte, és ezáltal a hazai közönség észveszejtő rajongása, szurkolása felejthetetlenné tette azt a hétvégét.” – emlékezett vissza a tavalyi FINAL4-ra Áron.

Latest news

More News