EHF Champions League

"Tökéletes keverék vagyunk"

EHF

"Tökéletes keverék vagyunk"

Kőkemény csoportmérkőzések után, majd egy messze nem ideális középdöntős rajtot követően remekül összekapta magát a WHC Vardar SCBT csapata, és a címvédő Győrt a negyeddöntőben legyőzve kvalifikálta magát az MVM EHF FINAL4-ba. Az egyik kulcsjátékosuk az eddig 89 gólig jutó horvát átlövő, Andrea Penezic volt.

ehfcl.com: Egy igazán intenzív Bajnokok Ligája szezonotok van, ahol a négy legjobb közé jutottatok. Mi a WHC Vardar SCBT sikerének kulcsa – összehasonlítva a többiekkel?

Andrea Penezic: Nagyon jól összeszoktunk egymással. A lányok többségét már ismertem korábban, például Andrea Lekic-et a Krimből, csakúgy mint Barbit (Barbara Lazovic), akivel együtt érkeztünk Ljubljanából a Vardarhoz. A nagy titok az Szkopjéban, hogy egy igazi nagy családot alkotunk.
Igazi a csapatszellem, és ez már azóta meghatározó, amióta megérkeztem ide.

ehfcl.com: Az első meccset a Buducnost ellen játsszátok az MVM EHF FINAL4-ban, ami visszavágója lesz a tavalyi elődöntőnek, és ez a mérkőzés nem ígérkezik egyszerűnek.

Andrea Penezic:Nagyon jól ismerjük a Buducnost-ot. Keményen védekeznek, magasan szervezettek és rendre esélyesnek számítanak a BL-ben. De azt érzem, hogy legyőzhetőek, hiszen mindenki az. A Győr elleni továbbjutásunk hitet adott nekünk abban, hogy bárkit legyőzhetünk.

ehfcl.com: Nem idegen neked a legjobb négy között lenni, hiszen a 2012/13-as szezonban már jártál itt. Akkor a Krim két meccsen alulmaradt a Larvikkal szemben. Ez jobban motivál téged abban, hogy bekerülj a döntőbe?

Andrea Penezic: Tudtam pontosan, hogy mit szeretnék még elérni. Éppen ezért jöttem a Vardarhoz, azzal a céllal, hogy Bajnokok Ligája győztes lehessek, és tudtam, hogy ez az a hely, ahol ezt elérhetem. Ez játékosként az első FINAL4-om, de nézőként tavaly is itt voltam. Akkor már úgy, hogy aláírtam a Vardarhoz. Most nagy megtiszteltetés itt lennem.

ehfcl.com: Indira Kastratovic-csal és Jan Pytlick-kel a padon két nagyon különböző megközelítésű edző vezeti a Vardart. Mit adott Jan Pytlick érkezése a csapatnak, és ezek hogyan férnek meg Indira Kastratovic módszereivel?

Andrea Penezic: A legnagyobb erősségünk a csapatszellem. Ez a „balkáni összeköttetés” ami köztünk van, és ezt nagy részben Indira-nak (Kastratovic) köszönhetjük, akinek sok ideje és türelme van ebben, hiszen ő egy igazán jó motivátor. Jan érkezésével taktikailag sokat javult a játékunk. Úgy érzem, tökéletes taktikai keveréke vagyunk a balkáni és a skandináv kézilabda stílusnak, és ez talán a legnagyobb erősségünk.

Az első MVM EHF FINAL4-od előtt milyennek találod az eseményt?

Andrea Penezic: Én a Krimmel 2013-ban már játszottam elődöntőt, de akkor más lebonyolítás volt. Most semleges pályán egy meccs dönt mindenről. Egy ilyen rendszer még izgalmasabb és még jobb szerintem. Komolyan azt gondolom, hogy a FINAL4 egy új dimenziót adott a női kézilabdának.

ehfcl.com: Nagyon gyorsan sikerült beilleszkedned a Vardarba, és a legeredményesebb szezonodat töltöd itt, hiszen már 89 gólnál jársz a Women’s EHF Champions League idei kiírásában. Mennyire vagy elégedett a saját és a csapatod jó formája miatt?

Andrea Penezic: Nagyon kritikus vagyok magammal és a csapattal szemben is. Eddig jól teljesítettünk, de van még hova fejlődni. A védekezésünk most sokkal keményebb, agresszívabb, mint korábban. A jó védekezéssel meccseket lehet megnyerni. A teljesítményünkben voltak kisebb problémák – főleg beálló pozícióban –, de úgy érzem, Anja (Althaus) remekül játszik, és ő az a darab, ami hiányzott még a kirakósunkból. Nagyon sok lehetőség rejlik ebben a csapatban. Továbbra is magasszintű kézilabdát kell nyújtanunk meccsről meccsre, és akkor jó úton haladunk idei céljaink felé.

ehfcl.com: A Győr ellen hazai pályán elért győzelmetek talán a szezon eddigi legemlékezetesebb momentuma számotokra. A szurkolók remek hangulatot teremtettek. Mit gondolsz elkísérnek benneteket Budapestre is?

Andrea Penezic: Fantasztikus az a hangulat, ami a Jane Sandanski Arenában van. A szurkolók plusz erőt adnak nekünk. Ezt lehetett látni a Győr elleni meccsen is. Remélem, hogy Budapestre is elkísérnek minket, hiszen segítenének abban, hogy győzzünk, és igazán remek hangulatot teremtenének. Sokat jelentene ez nekünk.

ehfcl.com: Mivel ilyen közel jártok, már biztosan eljátszottál a gondolattal, hogy milyen lenne magasba emelni a trófeát.

Andrea Penezic: Természetesen eljátszottunk mi is a gondolattal, de azért tudjuk, hogy odáig nagyon sok minden történhet még. A Buducnost elleni meccs az, amivel foglalkozunk, semmi más. Bízunk a játékunkban, és tudjuk, hogy megvan minden tudásunk. Játékosaink egyénileg is nagyon képzettek, de csapatként játszunk és így is nyerünk!

Tekintse meg a Andrea Penezic fotózásán készült képeket a képgalériában.

Latest news

More News