EHF Champions League

Történelmi ünnepnap a hősies küzdelem után

Béla Müller / ew

Történelmi ünnepnap a hősies küzdelem után

Ez volt az első alkalom, hogy egy klub meg tudta védeni címét. A négyszeres győztes Győriek a jövőre teljesen átalakuló Vardar ellen hódították el a kupát hosszabbításban. Azonban, nem csupán az újabb trófea adott okot az ünneplésre. A magyar szupersztár, a helyi szurkolók kedvence, Görbicz Anita ugyanis 35 éves lett és még az ország miniszterelnöke, Orbán Viktor is felköszöntötte egy csokor virágot küldve.

A Dunakapu térre kilátogató drukkerek talán a legnagyobb ajándékot kapták, amikor a születésnapos csapatkapitány a következő szavakkal kezdte beszédét: „Ez a final four nélkületek tényleg nem ment volna”.

A tűt sem lehetett volna elejteni. A Mosoni-Duna melletti főtér majdnem olyan hangossá és zsúfolttá vált, mint az Audi Aréna Győr, amikor otthon játszik az ETO.

A távozóban lévő vezetőedző, Ambros Martín reméli, nem a vasárnapi volt az utolsó győztes mérkőzésük, hiszen a magyar bajnokság még tart.

Ahogy tavaly, idén is külön köszönetet mondott Győr polgármestere, az olimpiai bajnok Borkai Zsolt és az együttes elnöke, Bartha Zsolt. Mindketten kiemelték a szponzorok, a stáb és természetesen a rajongók támogatását.

„Nem csak a győri, de a teljes magyar lakosság büszke lehet ezekre a lányokra. Megmutatták, hogy mit jelent az erő, a kitartás, az összetartás és az állóképesség. Ezt mind-mind megtanulhatjuk tőlük” – fejezte be beszédét a város vezetője.

Photos Györ: Péter Jakócs

Latest news

More News