EHF Champions League

A góllövő listát vezető Sulland irányításával a Vipers nyerte a bronzérmet

Courtney Gahan / ew

A góllövő listát vezető Sulland irányításával a Vipers nyerte a bronzérmet

Azt követően, hogy a Vipers Kristiansand kikapott az elődöntőben, vasárnap győztesen hagyta el a pályát a női DELO EHF FINAL4 bronzmérkőzésén a Papp László Sportarénában.

A Metz és a Vipers számára is a 2018/19-es BL-szezon volt a legsikeresebb, miután mindkét együttese először játszhatott elődöntőt. A két csapat közül viszont a norvégok azok, akik éremmel távozhatnak a magyar fővárosból.

  • A Vipers első bronzérmét nyerte a női Bajnokok Ligájában, miután 31:30 arányban legyőzte a Metz csapatát.

  • Linn Jorum Sulland várhatóan az idei női EHF Bajnokok Ligája szezon gólkirálynője, mivel a mérkőzésen szerzett 10 góljával a szezonban 89 találatot szerzett.

  • Grace Zaadi, Xenia Smits és Astride N’Gouan is  a mérkőzésen öt gólt lőtt a francia csapatból.

Bronzmérkőzés

Metz Handball (FRA) - Vipers Kristiansand (NOR) 30:31 (16:15)

Linn Jorum Sullandnak tíz perc kellett, hogy bemelegedjen és megszerezze első találatát, majd hamarosan megszületett a második gólja is, amellyel már 5:2-re vezetett a Vipers. A norvégok nagyszerűen kezdték a találkozót, de ahogy az elődöntőben is, a Metz ismét megmutatta mennyire jól küzdő csapatról van szó, még akkor is, ha nem volt elég nekik 30 perc, hogy megmutassák milyen veszélyesek tudnak lenni.

A Mezt a 13. percben kiegyenlített Xenia Smits góljával.  Vipers a mérkőzés elején Katrine Linde góljaival menetelt, viszont a négyszeres BL-győztes játékos egy komoly sérülést szenvedett és le kellett kísérni a pályáról. Eline Fagerheim állt be a helyére és nagyszerű munkát végzett a kétszeres olimpiai bajnok Lunde helyett is.

Mindkét csapat masszívan a védekezésére és a gólerős beállósaira számított. A kapusok is jó pár védést bemutattak, amely döntő tényező volt a mérkőzés véghajrájában. A Metz vezetőedzője, Emmanuel Mayonnade kapust cserélt és Ivana Kapitanovic helyett Laura Glauser védett. A horvát kapus az első 30 percben, míg Glauser az utolsó 10 percben kritikus pillanatokban védett óriásit, de nem olyan módon, mint amikor a franciák megnyerték az Európa-bajnokságot decemberben.

A Metz egygólos előnnyel kezdhette a második félidőt és úgy tűnt, hogy jelentős előnyt ki tud alakítani, miután már három góllal is vezetett (23:20). Ezt követően a Vipers kiegyenlített és egy kemény csata kezdődött a végső sípszóig. Egy perccel a vége előtt 30:29 arányban a Vipers vezetett, amikor az utolsó időkérésre sor került. Ezután Sulland 20 másodperccel a vége előtt büntetőt értékesített és eldöntötte a meccset.

A jobbátlövő Sulland ezzel egyértelműen a góllövőlista élére állt, de még a döntő végig várnia kell, hogy megkoronázzák.

Latest news

More News