EHF Champions League

A rekordokat döntögető Győr a negyedik fináléjára készül a Bajnokok Ligájában

Courtney Gahan / ew

A rekordokat döntögető Győr a negyedik fináléjára készül a Bajnokok Ligájában

A Győri Audi ETO KC már 24 mérkőzés óta veretlen a női EHF Bajnokok Ligájában, miután 31:22 arányban legyőzte a Vipers Kristiansand csapatát a női DELO EHF FINAL4 elődöntőjében a Papp László Sportarénában.

A címvédő győzelmével már sorozatban harmadszor nyerheti meg a Bajnokok Ligáját. Az ellenfele a Metz vagy a Rostov-Don csapata lesz a vasárnapi fináléban.

  • A Győr az eddigi legnagyobb különbségű első félidőt produkálta a női EHF FINAL4 történetében azzal, hogy 10 gólos előnyt szerzett norvég ellenfelével szemben.

  • A címvédő már sorozatban a negyedik döntőjére készül a Bajnokok Ligájában és harmadik trófeáját szerezheti vasárnap.

  • A tavalyi női EHF FINAL4 MVP-je Amandine Leynaud szenzációs első félidőt produkált a Győr színeiben és 10 védéssel 50 százalékos teljesítményt nyújtott.

  • Kari Brattset nyolc góllal a legeredményesebb játékos volt az első félidőben a Győrnél, míg a norvég csapatban Emilie Arntzen öt góllal zárta az első 30 percet.

ELŐDÖNTŐ

Vipers Kristiansand (NOR) - Győri Audi ETO KC (HUN) 22:31 (8:18)

A tény, hogy Emilie Arntzen szerezte a találkozó első gólját harminc másodperccel a kezdés után, nem jelentett sokat a mérkőzés szempontjából. A győriek egyszerűen lejátszották a pályáról a Viperst.

A Győr az erős hatos falú védekezésével és a kapus, Amandine Leynaud szenzációs teljesítményével  32 százalékon tartotta a norvégok támadó hatékonyságát az első félidőben. Ennek is köszönhető, hogy a Győr 10 gólos előnnyel zárta az első játékrészt. A Győr csak három lövéssel eresztett többet kapura az első harminc percben a Vipers csapatánál, ezzel messze jobb hatékonysággal használta ki a lehetőségeit.

A Győr nem csak a védekezésének köszönhette a vezetését, mivel Aduarda Amorim is különösen jól teljesített Kari Brattset mellett, ketten teljesen szétszedték a Vipers hatos falát. A Győr már 15 perccel a kezdés után 9:3-as vezetésre tett szert, és nyilvánvalóvá tette a fölényét az első félidőben.

A Vipers védelme a második félidő közepén összeszedte magát, amely arra késztette a Győrt, hogy a szélsőit is bevessék a folytatásban. Ezen a poszton sem sikerült megtörni a magyar csapatot, így a győriek fölénye egy percig sem veszélyben.  Miután a Vipers hét gólra, 16:23-ra felzárkózott a 43. percben, a Győr gyorsan ismét összekapta magát és továbbra is uralta a meccs hátralévő részét.

Nycke Groot  a győriek negyedik góljával utolérte a bukaresti Cristina Neagut a női EHF FINAL4 örökranglistán 56 találatával, de még a döntőig kell várnia, hogy megdönts a rekordot.

Latest news

More News