EHF Champions League

Grimsbő utolsó másodperces védésével a Győr sorozatban a harmadik Bajnokok Ligája győzelmét aratta

Courtney Gahan / ew

Grimsbő utolsó másodperces védésével a Győr sorozatban a harmadik Bajnokok Ligája győzelmét aratta

A Győr élt a lehetőséggel, és megvédte címét. A magyar csapat 25-24-re nyert a Rostov-Don ellen Budapesten vasárnap este, ezzel ötödször is megszerezte meg a női Bajnokok Ligája trófeát.

A Győri Audi ETO KC sorozatban harmadszor nyerte meg a női EHF Bajnokok Ligáját, miután a hazai együttes 25-24-re győzött a Rostov-Don ellen Budapesten.

A mérkőzés idegtépő végjátékban dőlt el, 37 másodperc volt hátra, amikor a Rostov-Don egy gólra csökkentette a különbséget, majd újra visszaszerezte a támadás lehetőségét. Végül egy utolsó másodperces védés jelentette a Győr sikerét, Kari Grimsbő a dudaszó előtt hárította Lois Abbingh lövését.

  • A Győr egy góllal győzött a Rostov ellen a női EHF Bajnokok Ligája döntőjében, így ötödször szerezte meg a BL trófeát. A magyar csapatnak ez sorozatban a harmadik Bajnokok Ligája sikere.

  • A döntőben mutatott teljesítménye után Kari Grimsbő, a győriek kapusa lett a torna MVP-je.

  • A két csapat balátlövője, Eduarda Amorim és Lois Abbingh szerezték csapatukban a legtöbb gólt a döntőben, mindketten kulcsszerepet vállalva a mérkőzésen.

  • Utolsó győri szezonjában, 57 góllal Nycke Groot lett a női EHF FINAL4 történetének valaha volt legeredményesebb játékosa.

DÖNTŐ

Rostov-Don (RUS) – Győr Audi ETO KC (HUN) 24:25 (11:15)

A pályán zajló csata megmutatta, hogy mi is a tétje a döntőnek. A Rostov-Don és a Győr is egy szinttel magasabb fokozatba kapcsolt az eldöntőben mutatott játékhoz képest, és így egy igazi érzelmes, fizikálisan megterhelő csata alakult ki, amelyben először a Rostov szerzett vezetést.  Ezt követően a Győr átvette az irányítást és az orosz csapat már csak üldözte ellenfelét a második félidőben.

A mérkőzés elején Anna Vyakhireva volt a vezére a Rostov támadásainak, és a 2018-as Európa-bajnokság MVP-je három gólt is szerzett az első nyolc percben a győri hatos fal ellen. A magyar csapat viszont gyorsan megtalálta a módját, hogy lezárja a balátlövő próbálkozásait és így Vyakhireva már több gólt nem is szerzett a mérkőzésen.

A Rostov a 23. percig tartotta az előnyét, amikor végül Bódi Bernadettnek sikerült kiegyenlítenie (10:10). Ettől a pillanattól kezdve az oroszoknak már nem sikerült vezetniük és a Győr a végső dudaszóig megtartotta az előnyét.

A Rostov vezetőedzőjének, Ambros Martinnak megvoltak a játékosai a kispadon, akiknek köszönhetően az orosz csapat tartotta a lépést a Győrrel. Amíg Vyakhirevát sikerült három gólon tartani, addig Abbingh és a beálló, Kseniya Makeeva lőtte a gólokat. Makeeva a védekezésben is kivette a részét Anna Sen oldalán.

A Győr számára Crina Pintea és Eduarda Amorim játéka volt a kulcs, ahogy Kari Grimsbö védései is hozzájárultak a sikerhez. A tavalyi FINAL4 MVP-je Amandine Leynaud nem védett elég jól a mérkőzés elején, de amikor a norvég válogatott kapus az első negyedóra után átvette a szerepét a magyar csapat megerősödött. Grimsbö teljesítményével pedig kiérdemelte a női DELO EHF FINAL4 MVP címét is.

A Győr átlövője, Nycke Groot a hatodik percbe szerezte az első gólját és ezzel  5:5-re módosított az állást. Ezzel a találattal pedig az idei FINAL4 góllövőlista élére került megelőzve Cristina Neagut . Groot 57 gólt lőtt, de a holland irányítónak nem volt lehetősége több gólt szereznie, mivel egy piros lapot kapott a 36. percben, azt követően, hogy ütközött Polina Kuznetsovával.

Groot kiállításakor a Győr 18:14-re vezetett, és ezt a pár gólos előnyt egészen az utolsó öt percig megőrizte. A Rostov viszont összeszedte magát és egy Abbingh találattal már 25:24 volt az állás. A Győr azonban megtartotta egygólos előnyét, és megnyerte a trófeát.

Latest news

More News