EHF Champions League

Három visszatérő az All Star-csapatban

EHF / br

Három visszatérő az All Star-csapatban

Mindössze négy mérkőzés maradt hátra, hogy megtudjuk, melyik csapat nyeri a női EHF Bajnokok Ligája 2017/18-as szezonját, kilenc játékos és egy edző azonban már a sorozat végjátékának előestéjén ünnepelhet, miután bekerült az idény All Star-csapatába.

Az új álomcsapatban hárman kaptak helyet a tavaly megválasztott legjobbakból, egy játékos három év után tért vissza a listára, hat kategóriában pedig először futottak be a sportolók.

A végeredmény több mint 10 ezer szurkoló és 12 ország kézilabda-szakértőinek összesített szavazatai nyomán alakult ki.

A klubok közül a legtöbb jelölést, hármat a BL-címvédő Győri Audi ETO kapta. A csapat edzője, Ambros Martin zsinórban negyedszer lett a legjobb edző, Kari Aalvik Grimsø pedig egymás után harmadszor került be az All Star-csapatba, hozzá hasonlóan Cristian Neagu (CSM Bucuresti) is harmadszor lett a BL legjobbja posztján, a balszélső Siraba Dembele pedig 2014/15 után került ismét az álomcsapatba. A HC Vardar csapatának beállója, Dragana Cvijics öt másik játékossal együtt először lett All Star.

A női EHF Bajnokok Ligája All-star csapata, 2017/18:

Kapus: Kari Aalvik Grimsbø (norvég) - Győri Audi ETO KC

Balszélső: Siraba Dembele (francia) - Rosztov-Don

Balátlövő: Cristina Neagu (román) - CSM Bucuresti

Irányító: Veronica Kristiansen (norvég) - FC Midtjylland

Beálló: Dragana Cvijics (szerb) - HC Vardar

Jobbátlövő: Ana Gros (szlovén) - Metz Handball

Jobbszélső: Julija Manaharova (orosz) - Rosztov-Don

Védő: Tomori Zsuzsanna - Győri Audi ETO KC

23 év alatti játékos: Tjasa Stanko (szlovén) - RK Krim Mercator

Edző: Ambros Martin (spanyol) - Győri Audi ETO KC

 

A Metzben szereplő Ana Gros, az FCM-játékos Veronica Kristiansen, a Krim-kézilabdázó Tjasa Stanko és a sérült Tomori Zsuzsanna mellett az All Star-csapatba további hat tag került be azok közül, akik május 12-13-án főszerepet játszhatnak a Women’s EHF FINAL4 mérkőzésein a Papp László Budapest Sportarénában.

Az első elődöntőben, szombaton 15:15-kor a címvédő Győri Audi ETO KC a 2016-os győztes CSM Bucurestivel találkozik, míg 18 órától az eseményen újonc Rosztov-Don ellenfele a tavalyi döntős HC Vardar.

Vasárnap a bronzmérkőzés 15:15-kor, a döntő 18 órakor kezdődik.

 

Latest news

More News