EHF Champions League

Rostov túlélte a Metz feltámadását, így története első döntőjét játszhatja

EHF

Rostov túlélte a Metz feltámadását, így története első döntőjét játszhatja

A Rostov-Don csapata nyerte a női Bajnokok Ligája második elődöntőjét a Papp László Sportarénában, így bejutott története első döntőjébe.

  • Az orosz csapat a Győrrel néz szembe a trófeáért folyó végső harcban, és szeretné megfosztani a címvédőt trónjától, amelyen a magyar csapat már a 2016/17-es szezon óta ül.
  • A Rostov-Don, csapatának történetében először kvalifikálta magát az EHF Bajnokok Ligája döntőjébe.
  • Mayssa Pessoa egy hetest fogott a mérkőzés utolsó perceiben, amely végül eldöntötte a rendkívül izgalmas elődöntőt, míg Anna Vyakhireva támadásban vezette sikerre csapatát a maga hét góljával.
  • Grace Zaadi, a Metz irányítója kiváló mérkőzést játszott, kilenc góljával ő lett a legeredményesebb játékos a mezőnyben.
  • A Rostov a Győrrel találkozik majd a döntőben vasárnap, amíg a Metz a Vipers Kristiansanddal néz szembe a bronzéremért folyó csatában.

Elődöntő:

Metz Handball (FRA) – Rosztov-Don (ORO) 25:27 (8:15)

A Metz az idei női EHF Bajnokok Ligája szezonjának egyik legmeggyőzőbb csapata, és a középdöntőben kétszer is megverte a Rosztov-Dont. Az egyik legfontosabb kérdés az elődöntővel kapcsolatban az volt, hogy a francia debütálók tapasztalatlansága az EHF FINAL4-ban döntő faktor lehet-e.

Kiderült, hogy igen, mivel a Rosztov-Don sokkal összetettebben játszott a kezdődobástól kezdve, míg a Metz csapatának kellett idő, mire fel tudták venni a ritmust. Az ideges kezdés pedig a Metz mérkőzésébe került, mivel a második félidőben sem tudtak igazán közel kerülni ellenfelükhöz.

Ugyan a francia csapat volt eddig híres a védelméről, most mégis a Rosztov nyerte ezt a külön harcot az első félidőben. Ráadásul a Rosztov kapusa, Anna Sedoykina is remek félidőt produkált az 53%-os védési hatékonyságával.

A Rosztov végig kontrollálta az első félidőt, és megtalálta a leghatékonyabb módját, hogy feltörje a Metz hatosfalát, amely sokszor szétnyílt. Sedoykina sokszor hatástalanította a Metz kísérleteit, amely 7:4-es előnyt jelentett 15 perc után, a félidőre pedig 15:8-ra változott az eredmény.

A második félidő elején a Metz összeszedte magát és megtalálta a saját játékát. Az agresszív 5-1-es védekezésnek köszönhetően semlegesítették Vyakhirevát és a kapus, Ivana Kapitanovic védéseivel a francia csapat két gólra zárkózott fel, ezzel pedig a 39. percben már 15:17 volt az állás. Ettől a ponttól egy új mérkőzés kezdődött, amely teljesen más volt ,mint az első félidő.

Grace Zaadi volt a Metz meghatározó játékosa, összesen kilenc góljával hozzájárult a csapat felzárkózásához. A Rostov játékosa, Ksenia Makeeva megkapta a harmadik kétperces büntetését az utolsó 15 perc kezdetekor, pont akkor, amikor a csapat 19:17 arányban vezetett.

Az utolsó pillanatig nem dőlt el a mérkőzés. Két perccel a vége előtt a Rostov 27:24 arányban vezetett. Maysaa Pessoa a második félidő elején váltotta Sedoykinát a kapuban és másfél perccel a vége előtt Zaadi büntetőjét is megfogta. Ezzel maradt a Rostov háromgólos előnye, amellyel eldőlt a mérkőzés.

Latest news

More News