EHF Champions League

A Bukarest sokkolta a Vardart és döntőbe jutott

Bence Martha

A Bukarest sokkolta a Vardart és döntőbe jutott

A CSM Bucuresti a FINAL4 történetének egyik legnagyobb különbségével lépett túl az előzetesen favoritnak kikiáltott Vardaron. Jelena Grubisic meghatározó teljesítményén kívül az egész csapatnak nem volt egy gyenge pontja, miközben a macedón csapat az egyik legrosszabb napját fogta ki az egész szezonban.

CSM Bucuresti (ROU) vs HC Vardar (MKD) 27:21 (14:9)

A Papp László Budapest Sportaréna viszonylagosan csöndben lévő két része felpezsdült, amint a második elődöntő megkezdődött. A hangulatról a kezdetektől fogva a macedón és a román szurkolók gondoskodtak, amint a játékosok bevonultak.

A bukaresti szurkolóknak mindjárt a mérkőzés kezdetétől volt minek örülniük, mivel a csapatuk repülőrajtot vett. Jelena Grubisic hatalmas védéseivel demoralizálta a macedón lövőket és Oana Andrea Manea és Maria Fisker góljainak köszönhetően gyorsan kiépítettek egy ötgólos előnyt.

A Vardar, aki eddig mindegyik FINAL4-ban részt vett, még soha nem jutott túl az elődöntőn. A játékosok zavartnak tűntek még akkor is, amikor az első idejüket kikérték mindjárt a tízedik perc után. A másik oldal pedig csak élvezte az összecsapást, jól védekeztek és több briliáns támadást is vezettek.

Amikor Bella Gulldén a második gólját szerezte a CSM már hét góllal vezetett a Vardar csapata ellen, akik viszont csak hatszor találtak kapuba az első 23 perc alatt. A bukaresti csapatban nem volt gyenge láncszem, amíg a Vardarnak semmi sem akart összejönni. Ennek köszönhetően a félidőben már óriási lemaradásban volt a macedón csapat.

A megpróbáltatásaik folytatódtak a második félidőben és csak egy pár kiváló Amandine Leynaud védés akadályozta meg a Bucurestit, hogy tovább növelje az előnyét. A Vardar teljesen reménytelenül és idegesen játszott, amíg a Bucuresti már kétszámjegyűvé növelte előnyét.

Ana Rodrigues Belo és Line Jörgensen megsemmisítette a Vardart, amíg Grubisic továbbra is kiváló formában védett. Andrea Lekic lehetőségei csak arra voltak elegendőek, hogy elkerülje a csapata történelmi vereséget, mivel a CSM a FINAL4 egyik legnagyobb különbségű és legkönnyebb győzelmét aratta.

A CSM Bucuresti először jutott a döntőbe a budapesti eseményen, és a Győr Audi ETO csapatával néz szembe. A Vardar pedig a bronzmeccsen vesz részt sorozatban harmadik alkalommal.

Latest news

More News