EHF Champions League

A Győr nyerte a védelmek csatáját

Bence Mártha

A Győr nyerte a védelmek csatáját

A Győri Audi ETO jutott be a női EHF Bajnokok Ligája döntőjébe, miután legyőzte a montenegrói Buducnost csapatát. A kevés gólból adódóan mindkét csapat kimondottan jól védekezett. A győri csapatnak sikerült kézben tartani a mérkőzést ezen a rendkívül szoros elődöntőn, köszönhetően Heidi Löke és Nycke Groot pár remek egyéni teljesítménynek.

Buducnost (MNE) vs Győri Audi ETO KC (HUN) 20:21 (8:11)

A lélegzetelállító nyitóünnepség megadta az alaphangot a várva várt első elődöntőnek, melyet Európa legrangosabb kupasorozatának előző 4 nyertese vívott.

Ambros Martin húzott egy váratlant azzal, hogy Nycke Grootot és Kovacsics Anikót is kezdőként küldte a pályára. A várakozásoknak megfelelően az elődöntő kezdettől fogva a védekezésről szólt. Három sárga lap, valamint egy két perces kiállítás is kiosztásra került az első gól előtt, melyet a hatodik percben az ex-győri jobb átlövő, Katarina Bulatovic szerzett.

A szilárd védelem kiegészítőjeként kitűnő teljesítményt nyújtott a két kapus. Ez jellemezte az első félidőt, mialatt az átlövők lövései nem igazán találtak utat a kapuba. A Buducnost egy időre megtartotta minimális előnyét, habár legfontosabb védőjüket, Draganja Cvijicet kétszer is kiállították még a huszadik perc előtt.

Nycke Groot góljainak köszönhetően a Győr átvette a vezetést, így Dragan Adzic ki is kérte első idejét. Az első játékrész utolsó percei azonban egyértelműen a győri csapatról szóltak. Heidi Löke parádés megmozdulásokkal tartotta előnyben a győrieket a félidőre.

A szünet után elég volt 3 perc a montenegróiaknak, Cristina Neagu és Milena Raicevic góljaival ismét a Buducnostnál volt az előny, lázba hozva ezzel a montenegrói szurkolótábort. A gigászi csata nem okozott csalódást, Löke még kétemberes hátrányban is képes volt gólt szerezni, amivel a győriek ismételten átvették a vezetést.

Mindkét csapat védelme szilárdan hozta a kötelezőt az extázisban lévő közönség tombolásának ellenére. A Buducnostnak számos lehetősége volt az egyenlítésre, de a győriek képesek voltak előnyben maradni az utolsó percekig. Nem okozott meglepetést, hogy a két európai nagyágyú küzdelme az idegek harcát hozta.

Nyolc másodperccel a vége előtt Adzic kikérte utolsó idejét, de a Buducnost az egyenlítés reményében még lövésig sem jutott el, így a Győr jutott be a döntőbe. A magyar csapatnak ez két év után sikerült újra, míg a Buducnost 2013 óta először hagyja ki a döntőt.

A Győri Audi ETO a Vardar-CSM Bucuresti mérkőzés győztesével játszik majd.

Latest news

More News