EHF Champions League

A jól szervezett Vardar közelebb került a végső győzelemhez

EHF

A jól szervezett Vardar közelebb került a végső győzelemhez

A HC Vardar Négyes Döntőbeli tapasztalata meghatározónak bizonyult azzal, hogy kontrolálni tudták a második elődöntőt a Rostov ellen, s ezzel a Győr csapata ellen szállhatnak harcba a végső győzelemért.

A Rostov-Don elleni lenyűgöző győzelmével a HC Vardar a Győri Audi ETO KC csapata ellen lép pályára a női EHF Bajnokok Ligája 2017/18-as szezonjának döntőjében, a tavalyi mérkőzés visszavágóján. A Vardar győzelméhez kétség sem fért azt követően, hogy a Rostov első percben szerzett vezetését a macedón csapat gyorsan lekezelte és 60 percen keresztül uralva a meccset hat góllal megnyerte a mérkőzést.

  • Az ötödik alkalommal a Négyes Döntőben szereplő Vardar a győzelmével a 2017-es döntő ismétlésére készül a Győr ellen
  • A szuper formában lévő Andrea Penezic és Andrea Lekic is hét góllal járult hozzá a Vardar sikeréhez
  • Miután a Vardar négyszer trófea nélkül fejezte be a Négyes Döntőt, most történelmi tettre készül .

Rostov-Don (RUS) – HC Vardar (MKB) 19:25 (7:10)

A szombati elődöntő előtt a HC Vardar irányítója Andrea Lekic felhívta a figyelmet arra, hogy a csapata nem engedheti meg, hogy lebecsülje a Rostovot azzal, hogy újoncnak számít a tornán.  Az első öt perc viszont bizonyította, hogy a macedón csapat tapasztalata igenis kulcsmomentum volt.

A Vardar első támadása is megmutatta, hogy a csapat támadósora egy évek óta jól működő gépezet. Lekic igazi vezére volt a támadásoknak, amellyel a Vardar öt perc alatt 3-1-es vezetést szerzett. Az első 10 percben a Vardar százszázalékos hatékonysággal vezette a támadásait, míg a Rostov csak 20 százalékos aránnyal lőtte a gólokat.

 

Miután Anna Vyakhireva az oroszok első gólját szerezte büntetőből az első percben, a Rostovnak 10 percet kellett várnia arra, hogy mezőnyben is betaláljon az ellenfél kapujába. A Vardar védelme felkészülten állta a Rostov támadásait, Amadine Leynaud szenzációs védéseinek is köszönhetően. A Rostovnak Mayssa Pessoa védései is kellettek ahhoz, hogy az orosz csapat az ellenfele „nyakán” maradjon.

A 4:2-es Vardar vezetés után a két kapus elképesztő magánszáma következett, akik bravúrt bravúrra halmoztak, így hét percen keresztül nem esett gól. Fredric Bougeant megpróbált egy 5-1-es felállással változtatni, amelyből több ellentámadást vezethettek, mégis Lekic törte meg a gólcsendet a 17. percben

Amikor elhangzott a félidőt jelző dudaszó, addigra a Vardar kényelmes vezetésre tett szert, annak ellenére, hogy a félidő gólszáma holtversenyben beállította a legkevesebb találatot hozó 2014-es, Vardar-Buducnost 6-11-es első játékrészt. Ahogyan a Győr az első elődöntőben tette, a Vardarnak is annyi volt a feladata a második 30 percben, hogy megtartsa az előnyét.
 
Ekaterina Ilinia góljával a 47. percben némileg megközelítette a Rostov a Vardart, de két gólnál nem tudtak jobban felzárkózni. Habár a folytatásban még lőtt néhány gólt az oroszok legeredményesebb játékosa (öt góllal zárt), a Rostov 20-16-os előnnyel fordult az utolsó öt percre. 22-18-nál Inna Suslina büntetőt védett, és alighanem ott dőlt el végérvényesen a találkozó, ráadásul egy időn túli hétméterest is hárított, így ihletett formában zárta le a mérkőzést.

Latest news

More News