EHF Champions League

Az első rosztovi győzelem reményében

EHF

Az első rosztovi győzelem reményében

Köztudott, hogy a kézilabdában a legnehezebb mérkőzés egyikének egy bronzmeccs számít. Újabb motivációt találni a csalódottság után, ami az elődöntőben érte a csapatokat kevesebb, mint 24 óra leforgása alatt. Idén, a CSM Bucuresti és a Rostov-Don találja magát ebben a nehéz szituációban.
•    A két évvel ezelőtti győztes az abszolút FINAL4 újonccal mérkőzik meg a bronzért
•    A négyszeres All-star bal átlövő, Cristina Neagu a legjobb úton halad, hogy a legtöbb gólt szerző címet is megszerezze a 2017/18-as szezonban. Jelenleg 107 gólnál tart és a tisztes távolságból figyelik a riválisok
•    Az orosz egyesület már a legjobb eredményét érte el a Bajnokok Ligája történetében azzal, hogy bejutottak Budapestre. Ha a CSM veszít, ez lesz az első alkalom, hogy érem nélkül távoznak

A bronzmeccs
CSM Bucuresti (ROU) vs Rostov-Don (RUS)

Kezdés: Május 13, vasárnap, 15:15-kor élőben az ehfTV.com-on

A CSM és a Rostov is megrogyott a tegnapi elődöntők alatt. Előbbinek a Győr, utóbbinak a Vardar tűnt nagy falatnak, de gyorsan vissza kell találniuk a győztes útra, ha éremmel szeretnék befejezni a szezont. Mindkét csapatot megfogta az ellenfél taktikája. A bukarestiek támadógépezetét irányító Isabelle Gullden elveszett a győri védekezés ellen, míg a Rostov képtelen volt játszani a saját stílusában és gyors ellentámadásokat sem tudtak vezetni. Mert a Vardar rendkívül gyorsan zárt vissza minden egyes alkalommal.
A mai összecsapás legnagyobb kérdése:  Melyik csapat lesz képes ráerőltetni a saját játékát a másikra? Az oroszok edzőjének, Frederic Bougeantnak ez lesz az utolsó mérkőzése a Rostov kispadján, hiszen a következő szezontól ismételten hazájában fog dolgozni. Őt, a győriek jelenlegi vezetőedzője, Ambros Martín, fogja váltani. A túloldalon is található egy nagy nevű búcsúzó. A FINAL4 2016-os kiírásának hőséhez fűződik a legtöbb gól egy négyesdöntő mérkőzésen, hiszen a döntőben, bámulatosan játékkal szerzett 15 gólt.
A történelem alapján, a román csapat tűnik esélyesebbnek, mivel négy alkalommal sikerült már megverniük a Rostovot egy döntetlen és egy vereség mellett. Azonban, az utóbbi két eredményt az idei kiírásban játszották a felek.  Tehát, a közelmúlt Bulatovicékkal van, kiváltképp, ha sikerült újra a FINAL4-t megelőző formájukban játszani ismételten, amikor négy hónapon keresztül tudtak veretlenek maradni.
„Ismerjük az ellenfelet, ahogy ők is minket. A bronzmeccs nem lesz könnyebb a tegnapi elődöntőnél. Plusz energiát kell találnunk magunkban, és ha sikerül, esélyünk lesz a hőn áhított győzelem megszerzésére” – nyilatkozta Anna Vyakhireva (Rostov-Don) az elvesztett elődöntő után.
„A játék minden aspektusában fejlődnünk kell. A saját stílusunk szerint kell játszanunk és a legjobb formánkat kell hozni” – fejezte be interjúját a riói olimpia legértékesebb játékosa.
 

Latest news

More News