EHF Champions League

Woltering heroikus gólja kiérdemelte az MVP díjat

Nemanja Savic / br

Woltering heroikus gólja kiérdemelte az MVP díjat

A szezon góllövő versenye véget ért és a legjobbak közötti versengés eldőlt Budapesten.

Andrea Penezic nagyszerű játékot mutatott a Dinamo-Sinara ellen és kilenc góllal végzett a góllövő lista élén. A Larvik ellen az első percben elszenvedett sérülés ellenére a női EHF Bajnokok Ligája győztes Cristina Neagunak sikerült három gólt szereznie és így holtversenyben 102 góllal a Vardar “gólzsákjával” az élen végzett.

Az trófea, ami számít

Andrea Penezic nagy elvárásokat támasztott saját magának azzal, hogy a Vardar legfontosabb nyári szerzeménye legyen. Ráadásul a Vardar horvátjának teljesítménye nemcsak csodálatos, hanem még a női EHF Bajnokok Ligájának legjobb góllövője is lett.

Az újonnan érkezett játékos azt hozta a Vardar csapatához, amire szükségük volt; gólerejével eljutatta a klubját a női MVM EHF FINAL4-ig, és a Győr elleni játékával a rivaldafénybe került.

Annak ellenére, hogy Penezic nem jutott a döntőbe, egy nagyszerű hétvégét tudhat magának Budapesten. Csapata élén a horvát sztár arra törekedett, hogy megvédjék bajnoki címüket, ezzel is egy nagyszerű eredményét érjen el.

“Nem az a fontos számomra, hogy a legjobb góllövő legyek vagy nem. Az egyetlen célom az volt Budapesten, hogy nyerjek” – jegyezte meg Penezic.

A tökéletes szezon

A román szupersztár Cristina Neagu szezonbeli teljesítményére az MVM EHF FINAL4-on mutatott játéka tette fel a koronát. Neagu jelenléte és folyamatos játéka volt a Buducnost veretlen szezonjának a kulcsa, valamint a száznál is több dobott gólja hozzájárult a Larvik elleni győzelemhez.

Habár Neagu egészen a második félidő végéig nem játszott igazán jól, mégis a legtöbb gólt lőtte a mérkőzésen Andrea Penezic-csel közösen, ezzel is győzelemre vezette második alaklommal a Buducnost csapatát a női EHF Bajnokok Ligájában.

“Nagyon boldog vagyok, valójában nem is jutok szóhoz, hogy a trófeát és a legtöbb gólt lövő játékosnak járó díjat is a magasba emelhettem. Ez egy tökéletes szezon, egy tökéletes befejezéssel. Most csak ezt mondhatom” - nyilatkozta az EHF Bajnokok Ligájában holtversenyben a legjobb góllövő Chrstina Neagu.

A domináns játék, amit a Buducnost bemutatott az egész csapatot átjárta, ahogy a női EHF Bajnokok Ligájának legértékesebb játékosa, Clara Woltering gólt szerzett a montenegrói csapatban.

“Azt hiszem ez az egyik legfontosabb és legszebb pillanata az életemnek. Elhagyom a Buducnost csapatát a szezon végén, így ez a legtökéletesebb búcsú” – mondta a legértékesebb kapus, búcsút intve a Buducnosttól Budapesten.

Latest news

More News