EHF Champions League

Brihault: Egy nagy nemzetközi eseményt csináltunk

Nemanja Savic / ts

Brihault: Egy nagy nemzetközi eseményt csináltunk

Egy újabb női kézilabda hétvége a befejezéséhez közelít a szezon tetőpontjának számító MVM EHF FINAL4-on Budapesten, amely nagy figyelmet élvez a szurkolók és a média körében.

A döntő előestjén az ehfCL.com beszélni tudott az Európai Kézilabda Szövetség elnökével, Jean Brihault-tal, aki arról beszélt, hogy milyen benyomásai vannak 2014 után ismét Budapesten rendezett eseményről.

„A női kézilabda szemlátomást jó állapotban van, annak ellenére, hogy hiányoltunk egy magyar csapatot az idei eseményről. Ennek ellenére is le voltunk nyűgözve a döntő meccsein szurkoló tömegtől és az arénában uralkodó atmoszférától”, – mondta Brihault.
Meleg fogadtatás

A 2014 egy nagyszerű éve volt a női kézilabdának, az férfi EHF Európa-bajnoksággal januárban, az első MVM EHF FINAL4-al és a női EHF Európa-bajnoksággal decemberben.

“Volt egy elvárás, hogy tartsuk azt a színvonalat, amit a 2014-es év első versenyen elértünk a Papp László Sportarénában. Úgy érzem ezt a feladatot túl is teljesítettük.”

“Anélkül hogy mondanánk, újra egy meleg fogadtatásban részesültünk Magyarországon” – jegyezte meg Brihault, utalva arra, hogy a magyar főváros újra szemtanúja lehetett a női EHF Bajnokok Ligája döntőjének második alkalommal.

“Az együttműködés az EHF és a Magyar Kézilabda Szövetség között fantasztikus, miután háromszoros is a Papp László Sportarénában rendezték az eseményt.”

“A sikeres MVM EHF FINAL4 és a női 2014. évi EHF Európa-bajnokság budapesti döntője ugyancsak kihangsúlyozza a játék fontosságát.”

“Természetesen a jó együttműködés a Magyar Kézilabda Szövetség és az EHF valamint az EHF Marketing szervezete között segítette, hogy minden vonatkozásában egy problémamentes eseményt rendezzünk meg”- mondta Brihault.

Újító elképzelés

Az elmúlt szezon MVM EHF FINAL4 magas színvonala felülmúlta a korábbiakat, és a budapesti szervezés kemény feladat előtt állt, hogy tartani tudja azt a mércét, amit 2014-ben felállított. A legtöbben amellett voltak, hogy az EHF Női Bajnokok Ligája másodjára is visszatérjen Budapestre.

„Habár folytatnunk kell a munkát a média partnereinkkel, hogy minél több nézőhöz elhozzuk a játékot,” mondta Brihault, kiemelve az EHF-en belüli események tervezési folyamatának fontosságát.

„A visszajelzésekből, amiket az esemény részeként a Női Kézilabda Fórumon kaptam, a klubok egyértelműen lelkesedtek az ötletért.
Azzal, hogy a top csapatokat két napra Budapestre jöttek játszani, egy nívós nemzetközi eseményt alkottunk; ez tisztán mutatja, hogy kreativitással és új ötletekkel milyen eredményeket érhetünk el,” összegzett Brihault.

Latest news

More News