EHF Champions League

A Bucuresti óriási meglepetésre büntetőkkel legyőzte a Győrt

Bence Mártha

A Bucuresti óriási meglepetésre büntetőkkel legyőzte a Győrt

A Bucuresti talán a legesélytelenebb csapatként utazott a női EHF FINAL4-ra, de Kim Rasmussen együttese két közel tökéletes teljesítménnyel elhódította Budapesten a trófeát történetük első Bajnokok Ligája szezonjában. A csapat legjobbjai egyértelműen Jelena Grubisic és a gólkirálynő, Bella Gulldén voltak.  De csakúgy, mint szombaton a román bajnok minden játékosa hozzátett a bravúrhoz.

Női EHF FINAL4 – Döntő
CSM Bucuresti (ROM) vs Győri Audi ETO KC (HUN) 29-26 – büntetőkkel (13-12, 22-22, 25-25)

A Papp László Sportarénában a játékvezetők meccskezdő sípszóját is elhallgattatta a két szurkolótábor moraja Európa elsőszámú kézilabda sorozatának döntőjében.

Jelena Grubisic és Heidi Löke párharcáról szólt az első pár perc, de ez a mérkőzés is a sziklaszilárd védelmek csatáját hozta. Löke góljaira Bella Gulldén válaszolt, aki kitűnően kezdte a döntőt: a 16. percig a svéd szupersztár volt az egyetlen CSM játékos, aki utat talált a győriek kapujába.
Amikor egy hétméteressel egyenlített - megszerezve ezzel ötödik gólját - hivatalosan is átvette a vezetést Ekaterina Ilinától a Bajnokok Ligája góllövőlistáján.

A csoportban még oda-vissza sikerült legyőznie a Győrnek a Bucurestit, de a CSM elfeledve annak a két mérkőzésnek a kudarcát, önbizalommal telve játszottak. A Győrnek mindent bele kellett adnia harcias ellenfelükkel szemben, akik Grubisic ragyogó teljesítményének köszönhetően szárnyaltak.

Kari Alvik Grimsbö a másik oldalon is bemutatott fontos védéseket, de a horvát kapus Győrben eltöltött idejének emlékeit kiválóan használta. Ambros Martín próbálta a lehető legjobban forgatni csapatát, de a Győr nem tudta lerázni magáról ellenfelét, sőt a 30. percben a román csapat már át is vette a vezetést.

Grubisic sorra mutatta be védéseit a győri támadások végén és bár Eduarda Amorim révén a magyar együttes betalált párszor, nem igazán voltak képesek kilenc méteren kívülről gólt szerezni a Bucuresti jó helyezkedéseinek köszönhetően.

Azonban a Győr védekezése határozott maradt, visszavették a vezetést pár gyorsindításnak köszönhetően, így Kim Rasmussen kénytelen volt kikérni második idejét is, hogy felhívja játékosai figyelmét a visszahelyezkedés fontosságára. A Bucuresti távol tartotta ellenfele meghatározó játékosait a kaputól, ám Lökét képtelenek voltak tartani.

A Győr egygólos vezetéssel vághatott neki az utolsó öt percnek, de Gulldén 13. góljával újra egyenlő volt az állás. A dráma folytatódott az utolsó percig, ahol is tizenöt másodperccel a vége előtt Görbicz Anita meglőtte saját maga első gólját hétméteresből. De nem sokáig tartott a Győr vezetése, Torstennson megpattanó lövése utat talált a kapuba 5 másodperccel a vége előtt így hosszabbítás következhetett.

A rendes játékidő utolsó két percére Grubisicet Mayssa Pessoa váltotta le. A brazil kapus bemutatott pár szép védést, azonban a hosszabbítás első felében Amorim és Knedliková lövéseit nem tudta hárítani, így a Győr kétgólos előnyhöz jutott a hosszabbítás szünetére. Oana Manea góljával közelebb zárkózott a Bucuresti és miután Amorimot egy csúnya szabálytalanságot követően két percre kiállították, a román csapat ismét az utolsó pillanatokban egyenlíteni tudott.

Rasmussen tovább buzdította kapusait a büntetőpárbajra, ahol is Pessoa előbb Groot, majd Löke büntetőjét is megfogta, így a román csapat nyerte meg a trófeát.

Bucuresti óriási meglepetést okozva győzött, két esélyesebb csapatot megverve 24 óra leforgása alatt és megnyerte a női EHF FINAL4-t történetük első Bajnokok Ligája sorozatában. Jelena Grubisic lett a FINAL4 legértékesebb játékosa, köszönhetően a horvát kapus mindkét mérkőzésen nyújtott tökéletes teljesítményének.

Latest news

More News