EHF Champions League

A mostani torna bizonyítja, hogy jó irányban haladunk

Courtney Gahan / ew

A mostani torna bizonyítja, hogy jó irányban haladunk

Michael Wiederer a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (EHF) elnöke elégedett a szezon legrangosabb tornájával, a női Bajnokok Ligája Négyes Döntőjével, amely már az idény kiemelkedő versenyévé nőtte ki magát, és már nemcsak a klubkézilabda területén.

A teltházas Papp László Budapest Sportaréna, a látványos show műsorok, John Newman döntő előtti koncertje, és természetesen a mérkőzések azt mutatják, hogy a női Bajnokok Ligája Négyes Döntője egyre komolyabb eseménye az évnek. A jövőre 25 éves női Bajnokok Ligája évről évre fejlődik, amellyel az EHF elnöke is elégedett.

Az ehfCL.com-nak adott értékelésében Wiederer kiemelte, hogy a női kézilabda világviszonylatban fejlődik, amely a Magyar Kézilabda Szövetség számára is egyre nagyobb kihívást jelent a szervezés területén.

ehfCL.com: Hogyan mérhető össze a 2018-as női Bajnokok Ligája Négyes Döntője a korábbi tornál sikereivel?

Michael Wiederer: Tovább fejlődött a női Bajnokok Ligájának Négyes Döntője az évek során. Hosszú utat tettünk meg ideáig, kezdve azzal, hogy egy nagy sportcsarnokot kerestünk a szurkolók számára, egy szórakozási lehetőséget teremtve mindenkinek. Természetesen mindig egy magas színvonalú esemény megszervezésére törekszünk. Most azt gondolom megtaláltuk az a helyet, ahol nagyon magas szinten tudjuk a programokat megvalósítani. A szurkolók, amelyek többségében persze magyarok, megtöltik az arénát, amely jó bizonyíték arra, hogy jó irányban haladunk.

ehfCL.com: Hogyan értékelné a torna megrendezését, a kiegészítő programokat is tekintve, mint a Junior Négyes Döntő?

Michael Wiederer: Nagyon jó kezdeményezésnek tartom a magyar szövetség részéről, hogy ezt a rendezvényt is támogatja. Ez is bizonyítja, hogy a Négyes Döntő nem csak egy önálló esemény, ez egy olyan egységes „csomag”, amely felkelti az emberek érdeklődését.

ehfCL.com: Mit tudna elmondani a média idei érdeklődéséről?

Michael Wiederer: Tudjuk, hogy rekordszámú csatorna közvetít az eseményről. Ezétz nagyon hálásak vagyunk, és keményen kell a jövőben is dolgoznunk, hogy a női kézilabda fejlődni tudjon. Nem egyszerű top csapatokat összerakni, az alapokról kell kezdened. A szervezők tevékenysége egyrészről fantasztikus, de másrészről bővítenünk kell a közvetítéseket világszerte, hogy a női kézilabdázását erősíteni tudjuk.

ehfCL.com: Hogyan illeszkedik a Négyes Döntő a globális női kézilabdázás világába?

Michael Wiederer: A Négyes Döntők igazi show műsorok, mind a női, mind a férfi kézilabdázásban. Ma azt látom, hogy a játékosok mindenfelől érkeznek, amely motiváló hatású a fiatalok számára is. Emlékszem, amikor a kölni férfi Négyes Döntőt elkezdtük sokan arról beszélgettek: „Igen, de mi a hazai meccseket szeretjük”. Manapság ha megkérdezed a játékosokat a BL-ben, akkor azt mondják: „Kölnbe akarok menni/Budapestre akarok menni”. Szóval ez a célunk, és ezért is ez egy nagyon fontos torna, nem csak a klubkézilabda számára.

ehfCL.com: Mi várható a 25. női EHF Bajnokok Ligája Négyes Döntőjével kapcsolatban jövőre?

Michael Wiederer: Még egy évig Budapesten rendezzük a tornát. A magyar szövetség kifejezte érdeklődését, hogy a továbbiakban is megrendeznék az eseményt. Ez egy kicsit más, mint Kölnben, ahol mi vagyunk a szervezők. Itt a magyarok végzik a munkát, amely kiváló. Szóval meglátjuk, hogyan alakul ez a jövőben. Elkezdjük a tárgyalásokat és meglátjuk mi lesz 2019 után.

Latest news

More News