EHF Champions League

Women's EHF FINAL4: a címvédő Buducnost a Győrrel találkozik az elődöntőben

EHF / cor

Women's EHF FINAL4: a címvédő Buducnost a Győrrel találkozik az elődöntőben

A 2014-es győztes Győr lesz a címvédésre hajtó Buducnost első ellenfele az idei Women’s EHF FINAL4-ban.

“Jobb már az elődöntőben találkozni a Győrrel, mint a fináléban” mondta el Srdjan Markoc, a Buducnost képviselője. “Mindenesetre rendkívül nehéz meccsre számítok, a Győrt nagyszámú közönsége is támogatja majd. A budapesti atmoszférához azonban már hozzászoktunk, remélem, hogy a végén a legjobb csapat győz majd.”

“Remek sorsolás, a címvédővel játszani mindig nagy csatát és nagyszerű mérkőzést jelent” emelte ki Szabó Tamás a Győr részéről. “A Buducnost ellen minden mérkőzésünk különleges, de természetesen a legemlékezetesebb a 2014-es FINAL4-döntő, amikor másodszor hódítottuk el a BL-serleget.”

Az elődöntő másik találkozóján a budapesti sorsolás eredményeként a kétszeres FINAL4-bronzérmes macedón Vardar találkozik az újonc CSM Bucuresti együttesével.

“Harmadszor jutottunk el a FINAL4-ba, és ezúttal győzni szeretnénk” emelte ki Anna Stojkov, a Vardar klubképviselője. “Nagyon boldogok vagyunk a sorsolással, mivel nem szerettünk volna ismét a Buducnosttal találkozni az elődöntőben, ugyanakkor a Bucuresti ellen nehéz találkozóra számítunk. Maradt három hetünk a felkészülésre, meglátjuk, mire leszünk képesek.”

„Számunkra álomsorsolást jelent, hogy a Vardarral találkozunk az elődöntőben” hangsúlyozta Nicolae Luca, a CSM Bucuresti részéről. “Önbizalommal telve kezdtünk meg az idényt, ugyanakkor számos sérülés nehezítette a dolgunkat. A FINAL4-ba jutással elértük célunkat, de természetesen győzni szeretnénk!”

A Women’s EHF FINAL4 harmadszor kerül megrendezésre, ismét a budapesti Papp László Sportarénában, 2016. május 7-8-án. A szombati elődöntők, valamint a vasárnapi bronzmérkőzés és döntő 15:15-kor és 17:45-kor kezdődik.

A Buducnost és a HC Vardar együttese immár harmadszor vesz részt a női klubkézilabdázás csúcseseményén, a délszláv csapatok eddig valamennyi alkalommal eljutottak Budapestre. A Győri Audi ETO egy év kihagyással újra FINAL4-résztvevő, míg a CSM Bucuresti először jutott el a női Bajnokok Ligája végküzdelmeibe.    

Jegyek továbbra is kaphatók

A 2016-os Women’s EHF FINAL4-ra több mint 10 ezer néző előtt kerülhet sor. A mezőny ismertté válásával a negyeddöntőket követően a szurkolók érdeklődése a korábbinál is nagyobb, az esemény hivatalos honlapján azonban továbbra is megvásárolhatók még a belépők: www.ehfFINAL4.com.

Jegyárak:

1. kategória: 39,990 HUF (approx. 130 €)

2. kategória: 27,990 HUF (approx. 90 €)

3. kategória: 19,990 HUF (approx. 65 €)

Latest news

More News