EHF Champions League

A veretlen Buducnost másodjára nyerte meg a trófeát

Nemanja Savic / br

A veretlen Buducnost másodjára nyerte meg a trófeát

A felvillanyozó budapesti hétvége a végéhez közelít, mivel a 2015-ös diadallal a Buducnost története során másodjára (2012 után) nyerte meg a női EHF Bajnokok Ligája döntőjét, miután lenyűgöző teljesítménnyel 22:26 arányban legyőzte a Larvikot.

A montenegrói „gépezet” nem engedett beleszólást a címért folyó küzdelembe, és miután túlélték a Larvik kései hajráját, a szezon zárásaként Budapesten a magasba emelhették a kupát.

Katarina Bulatovic pedig visszatért Budapestre, és az MVM EHF FINAL4-ba. Hét góljával illetve zseniális játékával akkor rukkolt elő, mikor csapatának arra a legnagyobb szüksége volt. Így aztán egy évvel a Győr ellen aratott diadal után új klubjával megismételte az elmúlt év sikerét.
Nora Mork a maga részéről 10 góllal segítette csapatát, míg Anja Hammerseng-Edin 6 találatot ért el.

MVM EHF FINAL4, döntő
Larvik (NOR) - Buducnost (MNE) 22:26 (8:14)

A Buducnost korán egyértelművé tette a Larvik számára, hogy mire számíthat a meccsen. A kékek 4:0-ra elléptek az első négy percben, amit elsősorban a kiváló védekezésüknek és a hatékony kontráiknak köszönhettek.

Dragan Adzic taktikája megint verhetetlennek tűnt. A Buducnost védekezése áttörhetetlennek bizonyult a Larvik számára. A norvégok kizárólag az átlövőikkel próbálkozhattak, mivel a szélsőket teljesen elzárta a védelem. Linn-Kristin Riegelhuth Koren három lövéséből egy sem talált be a meccsen!

A Larvik átlövői mindent megtettek, hogy kihasználják a Buducnost esetleges védelmi hibáit. A 23. percben 9:7-re sikerült is felzárkózni Nora Mork két góljának köszönhetően.

Ugyanakkor hosszútávon a Buducnost védelme túl erősnek bizonyult a norvégok számára. Majd Mehmedovic és Radmila Petrovic minden kontra lehetőséget megállított és egy 5:0-as rohammal már 14:8-ra vezettek a montenegróiak.

Az első játékrész utolsó és a második félidő első gólját is Bulatovic szerezte. A Buducnost ugyanott folytatta ahol az első fél óra végén abbahagyta és 40 perc játék után 18:10 volt az állás.
A Larvik védelme ugyan megakadályozta, hogy Cristina Neagu úgy játsszon, ahogy az neki jólesik, de Bulatovic kihasználta a kínálkozó lehetőségeket és átlövéseivel bűntette a norvégokat. Neagu és Knezevic pedig rafináltan hozta játékba Cvijic-cset, aki hibátlanul teljesített beállósként.

Mehmedovic szintén remekül használta ki a számára megteremtett helyet és a kontra támadásokból is kivette a részét.
Amikor már mindenki temette őket, Mork vezérletével a Larvik egy 5:1-es rohamot produkált és 8 perccel a vége előtt feljött 13:21-ről 18:22-re.

Érezvén a veszélyt a Buducnost lassította a tempót a hátralévő percekben és megfogta a játékot. Az egész szezonban nyújtott teljesítményük a fináléban is érezhető volt. Az utolsó percre ismét 5 gólra növelték az előnyüket, majd a kegyelemdöfést Buletovic adta, amikor beállította a 26:22-es vége.

Latest news

More News